El digitESSt i la digiDieta són eines en línia que permeten avaluar l'estat de digitalització de les organitzacions de l'economia social per a diagnosticar el seu estat de digitalització i ofereix recomanacions.

Transformació digital a l'economia solidària
Transformació digital a l'economia solidària. Autor: Pexels. 2018. Llicència: BY-SA.

El darrer estudi sobre l'estat de la digitalització al Tercer Sector elaborat per m4Social, assenyala que només 1 de cada 5 entitats socials ha integrat eines digitals en tots els seus processos. No obstant això, no saben com continuar fent-lo. Per a intentar resoldre aquest fet, neixen el digiESSt i la digiDieta.

El digitESSt és un test en línia que permet a les organitzacions tenir una diagnosi del seu estat de digitalització. Es tracta d'una eina dirigida a totes aquelles organitzacions i professionals de la ciutat de Barcelona que s’enfronten al repte de digitalitzar-se. Consta de 9 blocs breus de preguntes sobre diferents àmbits de l’organització i comporta un temps estimat de dedicació d’uns 20 minuts. Un cop acabat el test, l’eina, a més dels resultats, dona recomanacions en forma de píndoles formatives que permeten contribuir a millorar la digitalització de l’entitat. També permet poder demanar una hora d’assessorament personalitzat per part de Barcelona Activa i formar part de la incubadora Hubbik de la UOC.

Aquestes píndoles formatives es materialitzen amb la digiDieta, formació en línia oberta i gratuïta per millorar l’estat de digitalització de les organitzacions. El programa formatiu, de lliure accés, consta de 64 hores lectives distribuïdes en vuit mòduls: tecnologia, organització, feminisme, enxarxament, alimentació sostenible, finançament, sostenibilitat i màrqueting i comunicació. A banda, es poden trobar recursos addicionals externs per poder ampliar habilitats i coneixements en els diferents mòduls mencionats.

Si el teu punt TIC forma part d'una entitat social i en vols conèixer més a fons aquestes dues eines, pots assistir a la sessió en línia que es farà a Barcelona Activa el 25 de novembre de 10 a 12 hores. Pots inscriure't aquí.

Programa MatchImpulsa

Aquestes dues eines s’han posat en marxa en el marc del programa MatchImpulsa de la Càtedra Oberta de la Universitat Oberta de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona (a través de la Direcció d’Economia Social i Solidària i Alimentació Sostenible, la Direcció de Serveis de Gènere i Polítiques del Temps) i Barcelona Activa. Les eines estan desenvolupades pel grup de recerca Dimmons de l’Internet Interdisciplinary Institute (IN3) de la UOC.