Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Dones en xarxa analitza com afecta Internet a la lluita per la igualtat de gènere

Publicat el 19/07/2017
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Montserrat Boix, en un fotograma del vídeo "Dones i Internet"
Montserrat Boix, en un fotograma del vídeo "Dones i Internet", per Canal de Youtube de Dones en Xarxa. 2017

"Dones i Internet" és el títol del vídeo que han publicat l'associació Dones en Xarxa i l'espai d'informació i anàlisi sobre la realitat catalana Catalunya Plural, en el marc de la seva iniciativa comuna "Igualtat a fons". Consisteix en la creació i difusió de vídeos que tracten amb profunditat temàtiques relacionades amb la igualtat de gènere.

Quins canvis ha suposat Internet en l’avanç per la igualtat de les dones? És la xarxa un espai idoni per la relació i l’apoderament d’aquestes? Existeix la bretxa digital de gènere? El vídeo "Dones i Internet" pretén donar resposta a aquestes preguntes, a partir d'entrevistes a expertes en la matèria: Lourdes Muñoz, enginyera informàtica i presidenta d’Iniciativa Barcelona Open Data, Lidia Arroyo, sociòloga i investigadora de Gènere i TIC (UOC); i la periodista Montse Boix. El vídeo aborda temàtiques com el ciberfeminisme, el coneixement lliure o la segona bretxa digital.

Aquest treball forma part de la iniciatia "Igualtat a fons" que van posar en marxa el passat mes d'abril Dones en Xarxa i Catalunya Plural. Consisteix en la creació i difusió de vídeos que tracten amb profunditat temàtiques relacionades amb la igualtat de gènere. Expliquen que el projecte "pretén donar visibilitat a dones de diferents sectors i experiències que des del feminisme i la perspectiva de gènere analitzen críticament la societat".