Imatge del grup d'estudi CODEMOB
Imatge del grup d'estudi CODEMOB. Autor: Danijel Borna. 2016. Llicència: BY-ND.

Quatre membres de Telecentre-Europe: Interfaz3, COMMET, Telecenter i El Teb juntament amb la Universitat de Dortmund, treballen en el desenvolupament d'un nou pla d'estudis per a impartir formació sobre Coding i l'ús eficaç de Dispositus Mòbils a l'educació en el marc dels telecentres.

Una de les etapes del projecte és la realització d'una acció de preparació destinada a formadors digitals. Aquesta formació, amb un component presencial i un altre virtual, s'està pilotant sobre un grup de dinamitzadors dels països participants. La primera part, la formació "face-to-face" o presencial, ja s'ha realitzat. Interfaz3 ha estat la responsable de la formació sobre programació i El Teb de la impartició de la formació sobre m-learning.  El projecte ha tingut l'oportunitat de comptar amb la participació activa i valoració professional dels dinamitzadors dels Punt TIC:

A més a més, una dinamitzadora de la Comunidad Española de Telecentres, procedent de Catàbria, també ha participat. Totes les persones dinamitzadores i formadores involucrades aportaran la seva experiència e idees al currículum de manera que aquest es pugui optimitzar. De forma posterior, impartiran les primeres accions formatives als destinataris últims del projecte, que són els joves d'entre 16 i 29 anys, amb els quals es vol treballar per tal de què aconsegueixin incrementar les seves competències digitals, d'acord amb el que indica el Marc Europeu de les Competencies Digitals.

El resultat esperat de CODEMOB no és només un conjunt de persones formades, sinó un conjunt de materials, testejats i millorats per experts, que es publicaran i posaran a disposició del col·lectiu de xarxes de telecentres d'arreu Europa per tal d'introduir i millora la competència digital dels ciutadans.

CODEMOB és un projecte finançat pel programa Erasmus+ de la Unió Europea.

Erasmus+