Cartell per difondre la xerrada sobre sexualitat i educació a l'Òmnia de la Seu d'Urgell
Cartell per difondre la xerrada sobre sexualitat i educació a l'Òmnia de la Seu d'Urgell. Autor: Punt TIC de la Seu d'Urgell. 2019. Llicència: Tots els drets reservats.

El 17 de maig és el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, amb motiu de commemoració de la desclassificació de l'homosexualitat com a malaltia mental per part de l'Organització Mundial de la Salut el 17 de maig de 1990.

La sala d’audicions de l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell de la capital alturgellenca acollirà l’acte sobre educació sexual en la infància en el que intervindran com a ponents els experts en sexologia i en processos d’acompanyament, Francesc Granja, sexòleg, president de Tandem Team, facilitador i divulgador; i Susana Moore, psicòloga, terapeuta Gestalt i Corporal.

Com acompanyar la sexualitat en l'infància serà el tema central de la xerrada, oberta a totes les famílies de la Seu i de l’Alt Urgell on els ponents oferiran coneixements, recursos i estratègies per acompanyar la sexualitat dels infants on les persones assistents puguin compartir dubtes, experiències i informació.

Per confirmar assistència, cal enviar confirmació mitjançat l’adreça de correu electrònic: equipeducaciosocial@capau.cat.

El projecte Òmnia Kids s’adreça a nens i nenes des de P5 a d’educació infantil a 3r curs d’educació primària amb diagnòstic de trastorn del desenvolupament. L’objectiu principal del projecte és promocionar i oferir activitats de lleure per a la integració d’infants amb trastorns del desenvolupament realitzant activitats en competències digitals, activitats creatives, d’esport i de salut i hàbits saludables, per afavorir la seva inclusió social i personal.

Òmnia Kids es va posar en marxa l’any 2015 i està conformat pel Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (Serveis Socials Bàsics i Servei d’Atenció Precoç) i el Punt Òmnia de la Seu d’Urgell, i compta amb la col·laboració de la Diputació de Lleida.