Logo Open Education Week 2013
Logo Open Education Week 2013.

De què parlen quan diuen "ensenyament obert"? De compartir, de reduir les barreres i augmentar l'accés a l'educació. El concepte inclou l'accés lliure i obert a les plataformes, eines i recursos en l'educació, com ara materials d'aprenentatge, material didàctic, vídeos de les conferències, les eines d'avaluació, investigació, grups d'estudi, llibres de text, etc.

Així, Open Education Week pretén donar a conèixer el moviment d'educació oberta i el seu impacte en l'ensenyament i l'aprenentatge, a la vegada que sesibilitza la ciutadania sobre la necessitat d'afavorir l'accés a l'educació. Organitzada per l'Open Courseware Consortium, tindrà lloc de l'11 al 15 de març. Podeu fer seguiment de l'esdeveniment a Twitter a través del hashtag #openeducationwk.

Se celebrarà en la xarxa, però també s'organitzaran activitats locals arreu del món. S'hi exposaran projectes i idees i serà també un espai per compartir recursos lliures.

Des del Grup de treball sobre Open Education i OER, la UOC acull la Setmana de l'ensenyament obert a la UOC i ofereix aquestes dues activitats:

  • Webinar Una OportUnitat per a l'educació oberta en Ensenyament Superior: Dimarts, 12 de març, a les 16.00 hores, en línia. S'hi  presentarà el Projecte Europeu "OportUnidad" i la seva capacitació en línia amb la finalitat d'intercanviar impressions amb el professorat i despertar interès pel curs. Formulari d'inscripció.
  • Taller sobre OER, OCW i repositori institucional O2: Dimecres, 13 de març, d'11.00 a 12.30 hores, a la UOC 22@ (Ramba Pobrenou, 156, Barcelona). Adreçat al professorat i personal de gestió de la UOC, s'hi explicarà què és el moviment dels recursos educatius oberts (OER), es veuran els aspectes més importants que cal tenir en compte i es parlarà de les llicències disponibles per a publicar material docent en accés obert. S'acabarà el taller amb una sessió pràctica de penjar materials docents al repositori institucional de la UOC. Formulari d'inscripció.