Es busquen persones voluntàries per a participar en aquest programa gratuït, finançat amb Erasmus+, on podran desenvolupar les seves competències computacionals. T’hi animes?

Imatge del CS4ALL
Imatge del CS4ALL. 2023. Tipus de lletra: CS4ALL. Llicència: Tots els drets reservats.

De la mà de la Universitat Oberta de Catalunya - CISCO ASC de Milton Keynes d'Anglaterra i ENISCO de Portugal, la cooperativa catalana Colectic treballa en un projecte col·laboratiu de formació híbrida per a donar suport a educadores, formadores i personal docent que vulgui aprendre el llenguatge Python. La iniciativa CS4ALL proposa una metodologia i unes pràctiques innovadores per a treballar les competències digitals d’una forma adaptada i adequada a les diferents franges d’edat i aplicable en l’àmbit escolar i en l'àmbit extraescolar. En primer lloc, del 24 d’abril al 30 de juny, es programaran quatre mòduls formatius. Els continguts seran sobre activitats educatives i extraescolars innovadores en l’era digital, ensenyar competències computacionals a infants de 9 a 11 anys, ensenyar competències computacionals a infants i joves de 10 a 12 anys i ensenyar competències computacionals a joves de 12 a 15 anys. La durada de la proposta serà de 48 hores, de les quals 24 hores seran en format webinar en directe o enregistrat i 24 hores seran en format de temps autogestionat i tutories puntuals. Per a participar en els mòduls formatius, cal apuntar-se aquí.

En segon lloc, s'oferiran tres webinars de tres hores de durada en format obert i sense inscripció prèvia. La primera sessió serà sobre educació innovadora en l'era digital i s'impartirà el dimecres 12 d'abril de 17 a 20 hores, on s'exploraran les habilitats bàsiques d'informàtica per a la programació amb el llenguatge Python. Tot seguit, la segona trobada serà sobre l'ensenyament de la computació amb infants de 10 a 12 anys i es farà el dimarts 2 de maig de 17 a 20 hores. A continuació, la tercera trobada serà sobre l'ensenyament de la computació amb infants de 13 a 15 anys i es farà el dijous 11 de maig de 17 a 20 hores.

Des de les entitats impulsores de la iniciativa CS4ALL, es busquen persones voluntàries per a participar en aquest programa gratuït, finançat amb Erasmus+, on podran desenvolupar les seves competències computacionals, les seves habilitats digitals i els seus coneixements de programació amb el llenguatge Python.