Concurs de Bloguers de la Comissió Europea
Concurs de Bloguers de la Comissió Europea. 2016. Tipus de lletra: Bloggers. Llicència: Tots els drets reservats.

El temps per presentar els teus articles és fins el 30 de juny o fins que s'hagi comprovat i aprovat l'article número 40 (el que passi primer).

Per a participar en el concurs s'han de seguir les següents passes:

Quin és el següent pas?

Un cop publicat i rebut el correu la Comissió Europea comprovarà que l'article compleixi amb els requisits i les directrius (que trobaràs més endavant) i en cas que sigui acceptat el teu article serà:

  • Traduït a l'anglès,

  • Publicat de nou en un bloc multiusuari especialitzat d'BlogActiv.eu, una coneguda plataforma de blocs específics sobre la política de la UE,

  • Promocionat per la Comissió Europea i (si compleix amb les seves normes editorials) Blogactiv.

A continuació, un jurat independent seleccionarà els tres millors articles. Es mantindrà al corrent de cada pas als participants.

I si guanyes?

Si el jurat tria el teu article, et porataran en avió a Brussel·les el proper mes d'octubre per cobrir l'European Week of Regions and Cities. El premi inclou el bitllet d'avió i les despeses d'hotel i t'oferiran el mateix tracte que als altres periodistes acreditats pel programa per a mitjans de comunicació de la Week. Tot el que publiquis arran de la seva participació en l'European Week of Regions and Cities serà també traduït i tornat a publicar (un màxim de tres articles per cada participant).

No tens un bloc però també vols optar a aquest premi?

No passa res: el que es busca és un article interessant sobre un dels projectes europeus, sempre que estigui publicat. Actualment, pot ser una nota a Facebook, una entrada a LinkedIn o un article a la plataforma d'un diari, o fins i tot una excel·lent combinació de foto i peu de foto a Instagram.

Sempre que:

  • ¡Sigui públic!
  • I sigui significativament més llarg que una actualització d'estat;)

Puc participar també en el concurs de fotografia?

Bona idea. Si participes al concurs de fotografia sobre el mateix projecte:

Assegura't que la teva (s) millor (s) foto (s) estiguin a l'article, fes servir l'aplicació de la nostra pàgina de Facebook per participar en el concurs de fotografia, i envieu el correu electrònic, com s'exposa a dalt, indicant en el text del correu que també participes al concurs de fotografia.

Directrius: què està permès i què no?

A banda del fet que el teu article ha de ser sobre un projecte finançat per la UE, té total independència editorial; si creus, per exemple, que el projecte que està cobrint no és una bona inversió, endavant, digues-ho.

No obstant això, no pot predicar l'odi, el racisme ni la violència, utilitzar obscenitats, calúmnies ètniques o insults, difamar ni calumniar a ningú.

Quins criteris utilitzarà el jurat?

Es busquen articles perspicaços i interessants sobre projectes finançats per la UE, de manera que de cada article el jurat puntuarà:

  • La perspectiva: Què ens diu l'article sobre aquest projecte? ¿Revela elements interessants o planteja preguntes interessants? És original?

  • La qualitat: Està ben estructurat i escrit? Presenta bons elements visuals o només enllaça a lectures complementàries?

  • Comunitat i compromís: ¿Estimula la conversa?

  • L'estil i la veu: Les entrades de blocs no són com els articles tradicionals: ¿l'article té un caràcter interessant? És provocatiu o divertit, emotiu o reflexiu?

Qui forma el jurat?

Periodistes i bloguess experts que no treballen en la Comissió de la UE.

Si tens més dubtes sobre el concurs pots consultar la seva web.