Moonhack 2017
Moonhack 2017. Autor: Moonhack 2017. 2017.

Per a l'edició 2016 Code Club Austràlia va crear una sèrie d'activitats de codificació amb tema espacial. Va ser tot un èxit i va batre el rècord d'infants programant. Per al 2017 s'han proposat anar encara més lluny, obrint l'activitat a nens i nenes d'arreu del món.

Moonhack és un esdeveniment adreçat a infants i joves d'entre 8 i 18 anys. Hi poden participar individualment o en equips. Des de Code Club Austràlia expliquen que "el 15 d'agost, infants de tot el món, en molts idiomes i des de totes les zones horàries, estaran 'moonhacking'".

Al portal web de la iniciativa ofereixen activitats de programació que es poden aprofitar. Els i les participants també poden presentar els seus propis projectes, que caldrà que tinguin com a tema central la lluna.

Per participar-hi cal registrar-se al lloc web de Moonhack. És possible registrar-se amb permís parental o fer-ho a través d'un/a facilitador/a. Els pares, mares i facilitadors/ores podran accedir a tot un seguit de consells útils sobre com donar suport als menuts. En el dia Moonhack, el 15 d'agost, podran carregar el projecte finalitzat. Si no és possible treballar en el projecte el mateix dia, es pot fer abans.

Biblioteques, escoles, telecentres, oficines... són espais on es podria portar a terme aquesta activitat.

A les xarxes socials faran servir les etiquetes #Moonhack i #Getkidscoding per difondre l'esdeveniment.