Women Techmakers Reus 2016
Women Techmakers Reus 2016. Autor: Women Techmakers Reus. Llicència: Tots els drets reservats.

Women Techmakers és una iniciativa de Google, que té l'objectiu de donar visibilitat i potenciar les dones en sectors que encara estan majoritàriament ocupats per homes, com són les ciències, la tecnologia, les enginyeries i les matemàtiques (conegudes com STEM). Amb motiu del Dia Internacional de les Dones promou durant els mesos de març i abril diferents esdeveniments al voltant del món.

GDG Tarragona (Google Developer Group) serà l'encarregat de portar aquesta iniciativa a Catalunya, amb una jornada que se celebrarà a la Fira de Reus, el 29 d'abril. Estarà adreçada tant a homes com a dones, però totes les ponències les pronunciaran expertes en l'àmbit tecnològic amb l'objectiu de normalitzar la seva activitat professional, competències i fomentar la seva visibilitat. De fet, l'esdeveniment persegueix dos objectius:

  • Donar protagonisme als perfils femenins en estudis que encara estan massa masculinitzats.
  • Descobrir noves generacions de dones, perfils de dones dedicades a la tecnologia.

Fins al 23 de març tenen obert un Call for Talks adreçat a dones professionals que hi vulguin fer una conferència, un taller o una presentació. És possible proposar més d'una xerrada o xerrades conjuntes amb altres companyes. Els temes poden ser molt variats: Web, Mobile, Cloud, Backend, microserveis, Docker, Kubernetes, devOps, Testing, TDD, CI, CD, Agile, SQL, NoSQL, Arquitectura, IOT, o qualsevol altre tema que creguis interessant per a la comunitat.

Els tipus de proposta que es poden fer són:

  • Xerrada: 40 minuts
  • Taller: 2 hores
  • Presentació de projecte o startup: 15 minuts