Montse Sanchez i Sara Solias a la seva sabateria
Montse Sanchez i Sara Solias a la seva sabateria. Autor: Montse Sanchez. 2017.

El Centre Tecnològic i Comunitari de Masquefa compta amb diferents serveis adreçats a la ciutadania, com ara l'Òmnia Masquef@ula, un viver d'empreses o el servei local d'ocupació. Són moltes les persones que s'hi han format i han posat en marxa el seu projecte emprenedor. És el cas de la Montse Sanchez i la Sara Solias, mare i filla que el mes d'abril van inaugurar la sabateria Cal Joan. Hem volgut conèixer de primera mà com els ha ajudat el CTC en el procés de donar forma al projecte i engegar-lo. Ens ho expliquen en aquesta entrevista.

A l'abril vau inaugurar el vostre propi negoci: la sabateria Cal Joan. Com han anat els primers dies/setmanes?

Les primeres setmanes han anat molt bé. Estem molt contentes amb els resultats. La gent ha respost molt bé.

Com us ha ajudat l'Òmnia del CTC de Masquefa en el procés de donar formar al projecte?

Montse Sanchez i Ester Rubio, al CTC MasquefaEn el CTC hem fet cursos de Word, Power point, Excel i Acces, des del nivell inicial fins a avançat. A més d'un curs d'auxiliar administratiu per a PIME i un curs d'anglès. Tot això ens ha ajudat a l'hora de portar el negoci. També ens han ofert assesorament personalitzat, que ens ha anat molt bé per acabar de decidir-nos a muntar un negoci i ens ha donat l'empenta que ens faltava. Sempre confiant en nosaltres i oferir-nos la seva ajuda pel que ens fes falta.

Heu establert relació amb altres persones emprenedores gràcies al CTC?

Sí, hem compartit experiències amb les persones que tenen les oficines al CTC. A nosaltres no ens ha fet falta una oficina al CTC, ja hem obert la botiga directament. Hem conegut emprenedors/ores als cursos d'auxiliar i en d'altres i inclús hem fet servir els seus serveis, per exemple, per arreglar ordinadors o per obtenir certificats que ens feien falta per obrir el negoci o per fer-nos assegurances.

Ara que ja teniu en marxa el negoci, us seguireu formant i assessorant en el CTC?

I tant!!! Ens anirem reciclant cada vegada que facin cursos que ens interessin, perquè així no perdrem el fil. També tenim intenció d'assistir a les xerrades que organitzen, sobretot a les adreçades a persones emprenedores.

Quins són els vostres reptes ara mateix?

Els nostres reptes són tirar endavant la botiga, aprendre a portar el negoci com cal (ja que mai n'havíem tingut), perquè som "novates" però tenim moltes ganes de que funcioni. Oferirem ofertes i promocions, mirarem de posar bons preus i que la gent estigui contenta i fer-nos una clientela fixa.