Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació 2017 a Barcelona
Dia Mundial de les Telecomunicacions, Internet i la Societat de la Informació 2017 a Barcelona. Autor: SmartCatalonia. 2017. Llicència: Tots els drets reservats.

L'objectiu del Dia Mundial de les Telecomunicacions i la Societat de la Informació (DMTSI -  WTISD) és ajudar a crear consciència de les possibilitats que l'ús d'Internet i altres Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) poden aportar a les societats i economies, així com de les formes de reduir l'escletxa digital. Se celebra el 17 de maig a causa d'una efemèride: és l'aniversari de la signatura del primer Conveni Telegràfic Internacional l'any 1865. També va ser el dia triat per crear la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT - ITU), que organitza la campanya al voltant de la diada.

Enguany se centra en el potencial de les dades massives o Big Data per al desenvolupament i l'objectiu de convertir dades imperfectes, incompletes i no estructurades en informació útil. 

Aquesta diada arribarà a Barcelona de la mà de l'Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat), el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) i l’associació GrausTIC, que organitzen la taula rodona Big data for big impact. Tindrà llocs el mateix dimecres 17 de maig, a les 12.00 hores, al Mobile World Centre de Barcelona.

El programa serà el següent:

12.00 h Benvinguda a càrrec de:

  • Aleix Valls, CEO de la Moblie World Capital
  • Pedro Linares, president de Telecos.cat
  • Eduard Martin, degà del COEINF
  • Dani Pujol, president de GrausTIC

12.10 h Inauguració oficial a càrrec de Mr. Houlin Zhao, secretari general de la ITU (via vídeo)

12.15 h Taula Rodona: “Big Data for Big Impact”, amb:

  • Carlos Castillo, director de recerca en Data Science d’Eurecat
  • Eduard Gil, Data Leader al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya
  • Ferran Marqués, director de l’ETSETB-UPC
  • Expert en Big Data del Barcelona Supercomputing Center (pendent de concretar)
  • Modera: Teresa Serra, directora i sòcia fundadora de TESEM

13.15 h Torn obert de paraules

13.45 h Acte de cloenda, a càrrec de Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat de Catalunya. Tot seguit, es procedirà a la signatura de l’Acta fundacional de l’Associació de Professionals TIC de Catalunya.

14.00 h Copa de cava-networking

La inscripció es pot realitzar a través d'aquest formulari.