Set biblioteques Punt TIC col·laboren amb el projecte Labdoo amb una campanya de reciclatge de dispositius. Els equipaments s'han convertit en punt de recollida de portàtils i tauletes en desús.

Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler de Rubí
.

Els Punt TIC Biblioteca Popular d'Ulldecona, Biblioteca Municipal de Llorenç del Penedès, Biblioteca Mestre Martí Tauler, Biblioteca Cal Gallifa, Biblioteca Santiago Rusiñol, Biblioteca Municipal Joan Sardà i Lloret i la Biblioteca Municipal de Cervelló seran punts de recollida de portàtils i tauletes en desús, que seran enviats a escoles d’arreu del món per ser reutilitzats i afavorir l’educació en entorns sense recursos i protegir el planeta del canvi climàtic.

Aquesta acció forma part d'una campanya de reciclatge amb la col·laboració de la plataforma sense ànim de lucre Labdoo, que s’encarrega d’enviar els dispositius als diferents països. La ciutadania que vulgui desfer-se d'un dispositiu d'aquest tipus només ha de dirigir-se a la recepció dels equipaments, on li ho recolliran per a lliurar-lo a Labdoo i, d'aquesta manera, impulsar l'economia circular.

La campanya permet fer arribar portàtils dotats d’aplicacions educatives a escoles d’arreu del món sense cap cost econòmic i sense generar emissions de CO2 addicionals pel planeta. Aquesta acció conjunta té la voluntat d’assolir diversos objectius de desenvolupament sostenible, afavorir l’accés a l’educació en entorns sense recursos i protegir el planeta del canvi climàtic. Per a més informació sobre el projecte Labdoo, pots consultar el vídeo d'aquesta trobada virtual que vam realitzar a la Xarxa Punt TIC.