Fotografia de la ciutat de Barcelona, on es celebrarà la "Barcelona Blockchain week" del 25 al 31 d'octubre
Fotografia de la ciutat de Barcelona, on es celebrarà la "Barcelona Blockchain week" del 25 al 31 d'octubre. Autor: Pexels. 2018. Llicència: BY-SA.

La tecnologia blockchain és una estructura de dades en la qual la informació continguda s'agrupa en conjunts (blocs) als quals se'ls afegeix meta informacions relatives a un altre bloc de la cadena anterior en una línia temporal, de manera que gràcies a tècniques criptogràfiques, la informació continguda en un bloc només pot ser modificada modificant tots els blocs posteriors.

Per aprofundir en tots els aspectes d'aquesta tecnologia, del 25 al 31 d'octubre es donaran cita a la Casa Llotja de Mar de Barcelona els actors claus de l’ecosistema: corporacions, inversors, "startups", governs i desenvolupadors que es celebrarà a la Llotja de Mar amb la finalitat de realitzar activitats, xerrades i conferències relacionades amb aquesta tecnologia disruptiva.

Entre els esdeveniments destacats del programa, es troba la jornada Democracy4all, una conferència de dos dies per a aprendre i viure Blockchain o la presentació del Eos.io, un projecte open source que permet crear blockchains públiques i privades capaces de processar més de 200.000 operacions per segon.

A més, en aquesta segona edició es celebrara el Global Blockchain Awards, que premiarà iniciatives destacades de l'ecosistema i la indústria d'aquest 2019. Un jurat qualificat de professionals i experts del sector cripto i Blockchain triarà entre els projectes nominats i premiarà a aquells que més van contribuir al desenvolupament i l'adopció de la tecnologia d'enguany. La gala de premis es durà a terme durant el tancament del festival, el 31 d'octubre.