La Xarxa Punt TIC no s'atura! Obertes les inscripcions al Campus d'hivern amb tres cursos en línia a través del Campuslab per aprendre noves eines. Els cursos comencen el 16 de gener del 2023 fins al 31 de gener.

Campus d'hivern Punt TIC
Campus d'hivern Punt TIC. 2022. Tipus de lletra: Oficina Tècnica i de Dinamització de la Xarxa Punt TIC. Llicència: BY-SA.

Les formacions que et proposem tenen com a objectiu treballar diferents temàtiques i aconseguir noves competències digitals, eines, recursos i activitats. Els cursos es faran a càrrec de l'Oficina Tècnica i de Dinamització de la Xarxa Punt TIC i tenen una durada de 20 h. que es realitzen de forma asíncrona i virtual, a través del Campuslab. Emetrem un certificat professional d’assistència al curs. Accedeix aquí al pla docent.

Accessibilitat Digital per a l’educació digital

_Què tractarem? El disseny de les webs i dels continguts d’Internet no són neutres i aquests poden no estar a l’abast de tothom. En aquest curs, coneixerem els aspectes bàsics de l’accessibilitat en entorns digitals per crear continguts en línia de forma inclusiva (inclusió d’imatges, encapçalaments, enllaços, fitxers adjunts, llistes, taules, cites, etc) així com incorporar la diversitat i els criteris d’accessibilitat en la comunicació digital.

_A qui va dirigit? Aquest curs va dirigit a persones vinculades a un Punt TIC que tinguin competències digitals bàsiques per apoder utilitzar el Campus virtual de la Xarxa Punt TIC.

Aprenem a configurar els ordinadors Punt TIC

_Què tractarem? Els ordinadors Punt TIC funcionen a través d’un sistema operatiu Ubuntu 20.04 maquetat per facilitar l’adequació dels requisits d’un Punt TIC. En aquest curs, aprendrem algunes configuracions d’aquesta maqueta: tipus d’usuaris predefinits,temps d’ús, carpetes d’arxius compartides, configuració d’impressora centralitzada, etc que ens ajudaran a adequar el sistema a la a la singularitat del nostre Punt TIC.

_A qui va dirigit? Aquest curs va dirigit a persones vinculades a un Punt TIC, dinamitzadores o SAU de l’espai Punt TIC, que tinguin competències digitals bàsiques per a poder utilitzar el Campus virtual de la Xarxa Punt TIC.

Aprendre jugant: robòtica i programació

_Què tractarem? La programació i la robòtica educativa permet desenvolupar tot un seguit de competències i habilitats de forma molt amena i gratificant. Aquestes són tant de tipus cognitiu, com motores i de caràcter més social i relacional. A més, la robòtica educativa ofereix també un magnífic complement en l’aprenentatge de disciplines que formen part dels currículums acadèmics. Constitueix una bona manera de portar a la pràctica i experimentar idees i conceptes que s’han tractat a un nivell teòric per tal de ser assimilats amb més facilitat i efectivitat.

_A qui va dirigit? Aquest curs va dirigit a persones vinculades a un Punt TIC que tinguin competències digitals bàsiques per apoder utilitzar el Campus virtual de la Xarxa Punt TIC.

Omple el formulari

Per apuntar-te, cal que omplis aquest formulari d'inscripció. A més al Campuslab encara pots realitzar els Cursos d’autoformació sense tutorització com el Curs d'acollida, el Curs d'Autodefensa feminista, el de Dones TIC, el del Col·laboratori Catalunya o el Curs per aprendre a utilitzar Big Blue Button en les teves activitats online, l'eina de videoconferències de la xarxa.