Robobo és un robot d'origen gallec que permet a l'alumnat de més de catorze anys aprendre robòtica de manera autònoma. Vols conèixer com?

Imatge del robot Robobo
Imatge del robot Robobo. Tipus de lletra: The Robobo Project. Llicència: Tots els drets reservats.

Per aprendre robòtica educativa a l'aula amb Robobo, es necessiten només tres elements: una base Robobo, un telèfon intel·ligent i un ordinador. El primer que cal fer és descarregar i instal·lar l'App gratuïta a un telèfon mòbil.  Després, engegar la base del robot i enllaçar-la amb el telèfon a través de Bluetooth. Finalment, col·locar el telèfon a la base i començar a programar des de l'ordinador a través de connexió Wi-Fi i sense cables.

Un robot dirigit a estudiants de secundària i batxillerat

Robobo es dirigeix principalment a l'alumnat de secundària i batxillerat que ja tenen alguna experiència en robòtica i programació i que necessiten donar un cop endavant en la seva formació acadèmica. A través del material didàctic del projecte, podran aprendre els conceptes bàsics de la intel·ligència artificial aplicada a la robòtica, fent servir el seu propi telèfon com a nucli del robot.

El robot es pot programar a través d'un ordinador amb Linux, Windows o Apple. L'únic requisit és que tant l'ordinador com el telèfon mòbil estiguin connectats a la mateixa xarxa Wi-Fi. Fa servir llibreries i eines de codi obert. A través d'aquest enllaç pots descarregar-te les especificacions tècniques.