En el Punt TIC Biblioteca Roca Umbert de Granollers s'organitzen tallers digitals intergeneracionals, un d'ells de robòtica educativa. Et convidem a conèixer el projecte!

Aquest curs de robòtica educativa està obert a tothom i és una aproximació a la programació més senzilla a través de la construcció d'un robot d'una manera senzilla. "El principal benefici d'un projecte com aquest és que pots treballar conceptes força complicats dins de la lògica que porta la programació, però en un context molt senzill. Aquest robot utilitza dos sensors i dos motors per moure's en una superfície i seguir una línia", explica Jeppe Rasmussen, professor de robòtica educativa.

La Marta Fontseca, responsable del Punt TIC de la Biblioteca Roca Umbert de Granollers, explica que costa molt que el públic adult trobi formacions gratuïtes a tot el territori, i afirma que està funcionant molt bé. Des de fa uns quants anys, l'accessibilitat de l'electrònica es fa evident i la societat en general està més oberta al tema, donat que cada cop més el nostre dia a dia es basa en la tecnologia. Ho corrobora en Jordi Puig, un dels participants d'aquest curs de robòtica, que afirma que el taller li ha semblat interessant perquè li ha donat la possibilitat d'aprendre un nou llenguatge de programació, que encara no coneixia.

Per a realitzar aquest curs, des del Punt TIC expliquen que no cal saber programar, simplement ganes i motivació per aprendre noves eines informàtiques per aplicar-les al dia a dia. Una manera d’aprendre a adaptar-nos al món que ens està arribant.