La realitat virtual és una nova tecnologia que ajuda als interns a apropar-se a situacions reals que viuran quan surtin. S'utilitzen per estimular l'empatia en processos de conducta violenta. En parlem en aquest vídeo!

Els passats 8 i 15 de febrer Andròmines i el CEJFE van celebrar el 'Curs col·laboratiu de la comunitat de pràctica TIC', una formació a professionals perquè puguin incorporar aquesta eina en el seu acompanyament a persones privades de llibertat. A través de diferents tallers, les persones assistents van poder comprovar com una persona privada de llibertat podria veure com se sentiria fora del centre penitenciari sense moure's del recinte. "Podem simular situacions reals a través del role playing com per exemple fer escalada, caminar entre multituds, o agafar el tren", explica Fermí Santano del Centre Penitenciari de Lledoners.

Sandra, psicòloga al Centre Educatiu de Justícia Can Llupià, treballa amb adolescents i les noves tecnologies donen suport a la feina que estan realitzant. "A més, la realitat virtual i el metavers poden ser un suport a les eines terapèutiques", afirma. El projecte es desenvolupa dins el projecte europeu SEMELI. El curs s'ha desenvolupat en sessions teòric-pràctiques on els participants han pogut experimentar i provar diferents aplicacions de la RV amb ulleres immersives.