Avui dia, tenir unes certes aplicacions en el nostre telèfon intel·ligent quan sortim de viatge ens poden servir de gran ajuda o treure'ns d'un problema. Si vas de vacances o d'escapada de cap de setmana, recomanem que donis un cop d'ull a aquestes set apps per a viatjar que hauries de portar en el teu mòbil.

Apps imprescindibles per a viatjar
Apps imprescindibles per a viatjar. 2019. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

Mapps.me: un mapa offline

El que caracteritza principalment a Mapps.me són les seves possibilitats offline o sense connexió a Internet. Així, és capaç de funcionar de manera completa fins i tot quan no es compta amb connexió. Per a això, primer és necessari descarregar-se el mapa en el terminal. De tal forma, i a diferència del que succeeix amb Google Maps, que només permet descarregar parts d'un mapa i buscar de manera limitada a sobre d'ell, amb Mapps.me és possible fer les mateixes tasques que si estigués connectat a Internet. A més, l'app treballa sobre els mapes creats en el projecte OpenStreetMap, una comunitat d'editors voluntaris que creen i actualitzen mapes amb tot luxe de detalls.

iPlaya: tots els detalls de les platges

iPlaya és una aplicació perfecta per a conèixer tots els factors importants a l'hora de passar el dia a la platja, com el temps, la sensació tèrmica, l'onatge, les marees o les hores de sol. Tot amb una interfície molt interessant i totalment gratuïta. Podem buscar la nostra platja per províncies, o seleccionar la localització, alguna cosa que sol ser més còmode i ràpid. També, consultar la temperatura de l'aigua, l'índex de radiació solar, el vent, o les hores de sol que tindrem en la sorra.

Journo: diari audiovisual de viatge

Els diaris de viatge són una eina que ha existit tota la vida, però que gràcies a allò digital es pot enriquir amb contingut audiovisual generat per tu mateix mentre viatges. Amb Journo, podràs construir un diari audiovisual del teu viatge amb textos explicatius, fotos, vídeos i fins i tot dibuixos i compartir-les a les xarxes socials. A més, si viatges en grup, una de les seves funcionalitats és la possibilitat de fer-ho de manera col·laborativa.

Wifi Map: Connecta-se sense clau a una xarxa privada

L'app Wifi Map, permet als usuaris connectar-se de manera gratuïta a internet des de qualsevol part del món. En l'actualitat, l'app compta amb més de 120 milions de punts de connexió disponibles per a poder connectar-te des del teu dispositiu mòbil. El seu ús no ha de confondre's que estiguis robant wifi, al contrari, totes les xarxes que apareixen compten amb el permís dels seus propietaris.

Flush Toilet Finder: Localitza serveis públics

L'app Flush Toiler Finder és la forma més ràpida i senzilla de trobar un lavabo públic. És gratuït i compta amb una base de dades de més de 200.000 banys públics de tot el món.

Google Arts & Culture

Si no surts de casa aquest estiu, l'app Google Arts & Culture posa a la teva disposició una base de dades de més de 2000 museus de tot el món per gaudir-los de manera virtual. Pots distingir el tipus de cerca que desitges realitzar entre: artista, gènere, moviment, tipus d'obra, època, país, museu, col·lecció, tècnica, moment històric, entre altres.

AroundMe

AroundMe és una app que utilitza la teva ubicació per a explorar què hi ha als teus voltants i oferir-te informació detallada sobre tots els llocs dels quals disposes segons la teva localització. Hotels, restaurants, punts turístics, estacions de servei, farmàcies, museus, bancs, punts de taxi o transport públic, entre molts altres elements que t'ajudaran a familiaritzar-te amb l'ambient local del teu destí.