L'informe Pols Digital d'Adevinta analitza com la COVID-19 ha modulat l'economia digital a l'estat espanyol, com és el nou consumidor sorgit arran de la pandèmia i quins són les principals tendències per al 2021. El 56% de les famílies destinen entre 50 i 250 € al mes en comerç online, 11 punts més que abans de la pandèmia.

Compra per internet
Compra per internet.

L'informe, elaborat a partir d'una enquesta a 1.201 persones a l'estat espanyol i de les dades extretes de l'activitat registrada a Adevinta i als seus marketplaces digitals, el pressupost destinat a compres online se centra en els articles per a la llar, protagonistes del 59% de les compres en línia, la tecnologia (53 %) i la moda (52%). L'alimentació, els productes farmacèutics i el menjar a domicili són els que més han crescut arran de la COVID-19, amb increments de 18, 14 i 6 punts, respectivament.

A dia d'avui, un de cada quatre espanyols destina entre un 21% i un 50% del pressupost al consum per internet, pràcticament el doble del registrat abans de la COVID-19. En aquest sentit, el 56% de les famílies espanyoles destinen entre 50 i 250 € al mes en comerç en línia, 11 punts per sobre del pressupost destinat abans de la pandèmia.