Punt TIC

Setmanari Punt TIC
15 de març - núm. 832

 
 
8 consells pràctics per a protegir el teu smartphone
 
8 consells pràctics per a protegir el teu smartphone
 

Sovint ignorem que els nostres dispositius intel·ligents poden ser vulnerables. L'ús regular de mòbils implica la manipulació de nombroses dades corporatives i personals, instal·lar aplicacions, atorgar permisos, etc. Et donem 8 consells pràctics.

 
 
II Congrés de Competències Digitals
 
El 24/03 ens veiem al Congrés de Competències Digitals
 

La 2a edició del Congrés de Competències Digitals se celebra el 24 de març i debatrà els marcs de referència de les competències digitals, la bretxa digital i desigualtats, el benestar i la seguretat digitalInscripcions gratuïtes.

 
 
Trobada de cultura FLOSS
 
Recupera el vídeo de la trobada de cultura FLOSS
 

El passat 12 de març vam parlar d'eines lliures i cultura FLOSS amb un convidat molt especial: David Gómez de Commons Cloud. T'ho vas perdre? Recupera aquí el vídeo de la jornada i aquí la presentació i materials de la sessió.

 
 
 
 
LA XARXA
 

Big Blue Button

Ja estàs utilitzant l'eina de videotrucades Big Blue Button?

Saps que la Xarxa Punt TIC compta amb un sistema propi de videotrucades? Es diu Big Blue Button i és de programari lliure. No esperis més i consulta aquí tots els detalls al CampusLab i aprèn a fer servir aquesta eina a les teves formacions i cursos. Mattermost

La Xarxa Punt TIC al teu costat amb Mattermost

Ja som més de 100 persones al canal Mattermost de la Xarxa Punt TIC, una eina per a comunicar-nos en temps real i estar en contacte entre els professionals de la xarxa. Pots fer-la servir des del teu ordinador o mòbil descarregant-te l’app per a Android o iOS. Registra't!

  
 
NOTÍCIES
 

Mobile Week Barcelona 2021

Torna la Mobile Week Barcelona 2021

Sota el lema "Tecnologia per a la ciutadania" torna una nova edició de la Mobile Week Barcelona del 15 al 21 de març amb l'objectiu de visibilitzar la irrupció de la tecnologia en la societat amb activitats per a tota la ciutadania adaptades al format en línia.

 

Imatge de la Terra vista des de l`Espai exterior

El Govern llança el seu primer nanosatèl·lit a l'espai

Aquest dissabte 20 de març a les 07:07:12h, des del cosmòdrom de Baikonur, al Kazakhstan, el Govern llença el seu primer nanosatèl·lit aeroespacial. Donarà connectivitat IoT a tot el territori català, dins del marc de l'Estratègia NewSpace que impulsa la Generalitat de Catalunya.

 

Imatge del projecte Ecosistema Ciutadà pels Drets Digitals

Recollida d’iniciatives ciutadanes en defensa dels drets digitals

L'Ajuntament de Barcelona, juntament amb Xnet i el Grup Ciutadà sobre Polítiques Digitals (GCPD) llança una crida per recollir iniciatives engegades per la societat civil barcelonina en la defensa dels drets digitals. La convocatòria està oberta fins al 21 de març del 2021.

 
 
 
AGENDA
 
 
Tallers participatius de ràdio, vídeo, fotografia i música
Del 5 de març al 30 d'abril [+info]
Cursos per a persones dinamitzadores de Telecentres, Espais TIC i Organitzacions Socials
Del 8 al 28 de març [+info]
Seminari online sobre Intel·ligència Artificial
16 de març [+info]
 
 
 
Setmanari de la Xarxa Punt TIC - Informació des de i per a la xarxa, produït pels i per a les persones usuàries de la xarxa i enviat per l'Oficina de dinamització de la Xarxa Punt TIC de Catalunya.
Contacte: oficina.tecnica (arrova) punttic.cat
Twitter  
Facebook  
Telegram  
Instagram  
You tube  
Linkedin

Informació bàsica sobre protecció de dades

Identificació del tractament: Persones usuàries de la Xarxa Punt TIC
Responsable del tractament: Secretaria de Polítiques Digitals amb domicili a carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona. La tramitació de la sol·licitud la realitza Colectic, SCCL (abans Associació per a Joves TEB) com a encarregada del tractament.
Finalitat del tractament: Per tenir coneixement de les persones que accedeixen a la Xarxa Punt TIC, registrar i gestionar les persones que accedeixen a la xarxa i mantenir informades les persones que ho sol·licitin. Efectuar estudis i informes de gènere. Activitats formatives. Usos estadístics.
Legitimació: Consentiment de les persones interessades que no formin part de la Xarxa Punt TIC però sol·licitin rebre el butlletí informatiu i, per a les persones que formin part de la Xarxa, missió realitzada en interès públic.
Destinataris: Les dades es comunicaran als encarregats de tractament que proveeixen els serveis TIC per compte del responsable del tractament. Les dades no es comunicaran a altres categories de destinataris, excepte en els casos previstos per la llei.
Drets de les persones interessades: Sol·licitar l'accés, rectificació o supressió de les dades, i la limitació o oposició al tractament. Podeu exercir els vostres drets presentant un escrit adreçat a la Secretaria de Polítiques Digitals (carrer del Foc, 57, edifici A, 08038 Barcelona) o mitjançant els formularis disponibles a aquest enllaç.
Informació addicional: Si voleu ampliar aquesta informació podeu consultar la informació addicional del tractament.

Punt TIC Generalitat de Catalunya Punt TIC