XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores
XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores.

El Congrés Internacional de Ciutats Educadores acull, cada dos anys, alcaldes, regidors, tècnics d’ajuntaments, docents, representants associatius... en un espai de diàleg, d’intercanvi de pràctiques de referència i de reflexió conjunta. La tretzena edició d'aquest edeveniment tindrà lloc del 13 al 16 de novembre, al Palau de Congressos de Barcelona. Sota el lema "Una ciutat educadora és una ciutat que inclou", el congrés buscarà "fer reflexionar sobre com evitar el risc d’exclusió social, a partir de projectes transversals relacionats amb l’educació, i que impliquen tant l’administració com la societat civil".

Durant els quatres dies en què es desenvoluparà el congrés, Barcelona acollirà més de 1.000 participants de ciutats de tot el món que presentaran projectes i compartiran experiències. Mitjançant conferències, presentacions d’experiències, taules rodones d’alcaldes i experts i visites d’estudi s’abordarà el rol de l’educació, entesa en un sentit ampli, en tant que instrument essencial per a la inclusió social, que possibiliti el desenvolupament personal i col·lectiu i la millora de la convivència i la solidaritat.

L’any 1990 Barcelona va impulsar la proposta de ciutat educadora, un projecte que actualment és compartit per les 446 ciutats de 36 països que formen part de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE), que organitza el congrés. La primera edició del congrés es va fer a la capital catalana i després ha anat itinerant per diferents ciutats per tornar a Barcelona en aquesta tretzena edició.

Quan

On

Palau de Congressos de Barcelona - Fira de Barcelona, recinte Montjuïc
Avda. Reina Maria Cristina, s/n
08004