VANET
VANET.

El terme VANET (Vehicular Ad hoc NETwork) fa referència a la tecnologia que fa possible la comunicació entre vehicles, és a dir, que els vehicles siguin capaços d’intercanviar informació mentre circulen per la xarxa viària. Aquest intercanvi pot donar peu a molt diverses aplicacions i productes, però per sobre de tot cal remarcar el fort impacte que pot tenir en la seguretat vial: s’espera que les comunicacions sense fils puguin contribuir a combatre més del 80% dels accidents de tràfic, aportant la informació que el conductor o altres sensors del vehicle, no han arribat a “veure”.

En aquesta càpsula formativa del Cibernàrium descriuran l’estat actual de la tecnologia WAVE (Wireless Access in Vehicular Environments - basada en IEEE 802.11p) i veuran en quin tipus d’aplicacions s’estan centrant científics i desenvolupadors, així com els majors reptes que han enfrontat.

Objectius:

  • Conèixer l’aplicabilitat de les comunicacions mòbils a l’àmbit de l’automòbil.
  • Conèixer la tecnologia dissenyada per a la comunicació sense fils en entorns vehiculars (WAVE) i el seu estat de l’art.
  • Conèixer els grans reptes que s’han trobat durant el desenvolupament de la tecnologia i els que continuen existint.

Més informació

Quan

17/03/2010 - 17:00

On

Cibernàrium
Carrer de Marie Curie, s/n
Barcelona