Imatge de noia
Imatge de noia. 2 015.

El pròxim dissabte 20 de maig, a les 9 hores, a la Universitat Politècnica de Catalunya, unes 200 nenes i noies presentaran solucions tecnològiques per a resoldre problemàtiques socials. T’hi esperem!

Aquest 2023, la ciutat de Barcelona acollirà l’esdeveniment final i la cerimònia de lliurament de premis de la Technovation Girls Catalonia. En concret, unes 200 nenes i noies d’entre 8 i 18 anys presentaran una cinquantena de solucions tecnològiques per a resoldre problemàtiques socials. Les propostes, que giraran al voltant de la intel·ligència artificial i de les aplicacions mòbils, es faran el pròxim dissabte 20 de maig, a les 9 hores, a la seu de la Universitat Politècnica de Catalunya, a les instal·lacions de l’edifici Vèrtex.

L’any 2009 va néixer Technovation Girls, una iniciativa global que busca incrementar la participació femenina en l’àmbit tecnològic, on les dones només representen un 30% de les plantilles. Enguany, nenes i noies d’una seixantena de països han presentat 2.100 projectes socials. A Catalunya, hi han participat unes 300 nenes i noies d’entre 8 i 18 anys. D’aquestes, unes 200 han arribat a la gran final. Distribuïdes en equips, presentaran propostes empresarials i solucions d’intel·ligència artificial i d'aplicacions mòbils per a solucionar problemàtiques socials detectades en el seu entorn. Els equips es dividiran en tres divisions diferents: begginer (d’entre 8 i 11 anys), junior (d’entre 12 i 15 anys) i senior (d’entre 16 i 18 anys). A més de presentar els seus projectes, podran participar en tallers tecnològics sobre realitat augmentada i virtual, robòtica o programació.

Quan

-