Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Jornada sobre Innovació Social, Digital i Responsable

30/11/2016
de 09:00 a 14:00
icona de so
Escolta l'article
veu dona | Inici
Què és la innovació social digital?
Què és la innovació social digital?, per Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC

El 30 de novembre Citilab-Cornellà acollirà una jornada sobre la innovació social, digital i responsable, adreçada a tots els agents de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

De què parlem quan parlem d’innovació social digital responsable? Des de Citilab expliquen que és un procés, una iniciativa, un projecte, un instrument que està en continua construcció, que es reconeix com a original i sorprenent, no tant per la seva complexitat tècnica com per la seva eficàcia, per la seva capacitat de resoldre problemes d’interès comú amb intervenció d'eines digitals, i amb una càrrega de responsabilitat social.

Es tracta d’una innovació sistèmica, més enllà d’una innovació de producte o servei concret. En tant que imitable, transferible i reproduïble té un impacte "glocal" important. I el que és potser més determinant, té un impacte social directe en la generació de capital social, ajudant als ciutadans a superar els dilemes estàtics de l’acció col·lectiva.

Donada la complexitat d’aquest tipus d’innovació es necessita de la participació de diferents tipus d’actors: ciutadania, governs locals, empreses i centres de recerca. És l’anomenada Quàdruple Hèlix.

Així, aquesta jornada va dirigida als agents dels 36 municipis que conformen l’Àrea Metropolitana de Barcelona: ciutadania, administracions, empreses i acadèmics que duen a terme activitats d’innovació social i digital en aquest territori.

Per confirmar assistència cal enviar un correu abans de les 14.00 hores del 25 de novembre a lab[arrova]citilab.eu. A més, us demanen que respongueu aquest formulari amb els vostres interessos.

Programa

9:00-9:30 h ACREDITACIONS I CAFÈ

9:30-9:45 h BENVINGUDA a càrrec d'Héctor Santcovsky, director de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic, AMB.

9:45-10:00 h PRESENTACIÓ DEL LABORATORI OBERT a càrrec de Javier González, director del Citilab, Cornellà.

10:00-11:00 h OBERTURA

  • Francesca Bria, comissionada de Tecnologia i innovació digital de l’Ajuntament de Barcelona. Per què és important la innovació social digital per Barcelona i la seva àrea metropolitana?
  • Artur Serra, Fundació i2cat. Coordinador del projecte Catlabs, xarxa catalana d’innovació social digital. Per què la innovació social i digital és clau per Catalunya?

11:00-12:30 h PUNTS DE TROBADA D’INNOVACIÓ SOCIAL I DIGITAL
Quatre taules per treballar en la construcció d'una xarxa de laboratoris oberts:

  • Participació, cohesió social, benestar i salut.
  • Educació, treball.
  • Ecologia, medi ambient, habitatge, mobilitat.
  • Iniciatives de mapeig per identificar la innovació en el nostre territori.

12:30-13:30 h INSTRUMENTS I CASOS DE FINANÇAMENT

  • Isidre Bermúdez, Fundació Esplai. Projectes Singulars de SOC: Projecte de formació d’ agents d’innovació local.
  • Enric Senabre, Fundació Goteo.org. Fórmules de finançament “match-funding”: experiències de participació institucional en crowdfunding pel suport a la innovació social
  • Sergi Frías, COBOI i Pablo Muiño, Ajuntament de St. Feliu. Xarxa de Innovació Social Col·laborativa de la Comarca del BAIX: De la Diputació de Barcelona al PECT.

13:30-14:00 h CONCLUSIONS

Detalls del curs

Data: 
dimecres, 30 novembre, 2016 - 09:00 a 14:00
Lloc:
Citilab-Cornellà
Pl. Can Suris s/n Cornellà de Llobregat