I Hackathon de Dades Obertes
I Hackathon de Dades Obertes.

Seran 3 dies en que programadors, dissenyadors, activistes, associacions i tota persona interessada a millorar el dia a dia dels barcelonins no només tindran a l’abast diversos conjunts de dades, sinó que podran fer-los servir per proposar millores que impactin sobre les necessitats de la ciutadania.
 
Com és habitual a qualsevol hackathon, els assistents s’organitzaran en grups de treball per avançar en el plantejament i el desenvolupament de solucions per als reptes proposats. L’accés és obert a tothom, amb inscripció prèvia abans del 14 de setembre, i s’aconsella presentar-s’hi amb un ordinador. Hi haurà dues àrees de treball diferenciades: la zona d’ideació i prototipatge i un espai dedicat a la inspiració. En aquest segon diversos mentors i experts impartiran microxerrades i oferiran suport i recursos relacionats amb les dades obertes als participants.
 
A banda, els equips comptaran amb suport tècnic, d’experiència d’usuari i finançament per facilitar la posada en marxa de l’aplicació o la solució que treballin.

Aquesta hackathon forma part del projecte europeu Open4Citizens, en què també participen Milà, Karlstad, Copenhaguen i Rotterdam. L’objectiu d’aquesta iniciativa és trobar nous usos a les dades obertes que repercuteixin en la ciutadania i posar en marxa, a cada ciutat, un laboratori de dades obertes per tal de facilitar que els ciutadans pugui desenvolupar noves aplicaciones basades en dades.

Quan

On

Fabra i Coats
Carrer Sant Adrià, 20
08030