Imatge de videojoc
Imatge de videojoc. 2 018.

El pròxim dimecres 28 de juny, a les 17 hores, el Punt TIC Biblioteca Marc de Vilalba de la localitat de Cardedeu organitzarà un engrescador viatge en el temps per a petits, mitjans i grans. No hi faltis!

El Punt TIC Biblioteca Marc de Vilalba de la localitat de Cardedeu proposa una nova activitat per a les famílies amb l’objectiu de crear noves propostes de dinamització de la cultura del videojoc. El pròxim dimecres 28 de juny, a les 17 hores, organitzarà un engrescador viatge en el temps. Sota el títol ‘Ficció en Joc: Samorost 2’, petits, mitjans i grans podran gaudir d’una aventura còsmica i acompanyar un gnom molt especial en la recerca del seu gos, que ha estat segrestat per uns malvats alienígenes. El Punt TIC Biblioteca Marc de Vilalba necessitarà la col·laboració dels infants i de les seves famílies per a organitzar una curta expedició i rescatar l’espantat cadell. L’activitat serà dinamitzada per Sergi Portela i comptarà amb la música d’ambientació de Tomáš “Floex” Dvořák. Posteriorment, a les 18 hores, el Punt TIC Biblioteca Marc de Vilalba coordinarà una sessió per a joves.

L’activitat ha estat ideada per la Xarxa de Biblioteques Municipals de Barcelona en col·laboració amb el CCCB. Així doncs, la Biblioteca Marc de Vilalba de la localitat de Cardedeu és una de les quinze biblioteques que formen part del grup de treball ‘Ficció en Joc’, que compta amb la direcció de l’investigador en literatura i ficció digital infantil i juvenil Lucas Ramada. La proposta vol ser un exercici de reflexió col·lectiva per a crear un nou coneixement compartit al voltant de la literatura digital infantil i juvenil, on les biblioteques esdevenen autèntiques mediadores en ficció digital. D’aquesta experiència, es crearà una guia pràctica que recollirà el coneixement generat per les persones participants: des de les intervencions didàctiques i de mediació específiques adequades a cada tipologia de videojoc fins a l’anàlisi del llenguatge i l’impacte que tenen.

Durant el mes de juliol, es programaran noves sessions de l’activitat ‘Ficció en Joc’. Aquest cop, la trobada portarà com a títol ‘Viatges Bibliofiuuuu: Becalm & 0º N 0º W’ i farà viatjar digitalment als infants i a les seves famílies per entorns plens de sorpreses i viure un estiu divertit, engrescador i refrescant.

Les famílies interessades poden apuntar-se a través d’aquest enllaç en línia.

Quan

-