Imatge de perfil de Eloi Hierro Escrihuela
Territori d'actuació:
Amposta - Terres de l'Ebre

Filòleg de formació. Educador social i amant de les TIC de vocació.

Dinamitzador del Punt Òmnia Amposta des del 2017.

"L'art d'ensenyar és l'art d'ajudar a descobrir"

Experteses

Formació bàsica
Alfabetització digital
Ocupabilitat / inserció laboral

Articles a Punt TIC

Trobada territorial a l'Òmnia de Santa Coloma de Cervelló el 7 de març de 2019
Trobada territorial a l'Òmnia de Santa Coloma de Cervelló el 7 de març de 2019. Autor: Oficina Tècnica. 2019. Llicència: BY-SA.

A la jornada territorial Ebre, dinamitzadors/es, entitats properes a la Xarxa Punt TIC i persones interessades, compartirem experiències i sinergies al voltant de la innovació social, la participació ciutadana i el territoriLa jornada es realitzarà al Punt TIC-Òmnia Amposta (C/ Bon Succés 6-8 (Baixos).

Podeu formalitzar la vostra inscripció omplint aquest formulari.

Programa

10.00 h. Benvinguda institucional i del dinamitzador del Punt TIC Amposta, Eloi Hierro Escrihuela Coneixerem l'espai del Punt TIC i els seus projectes.

11.00 h. Roda de presentacions

11.15 h. Esmorzar-networking

11.45 h. Dinàmica per generar xarxa local, promoure la vinculació dels assistents a la XPT, aprofundir en el capital social dels Punt TIC i conèixer la seva aposta per la innovació social digital.

13.00 h. Presentació de la proposta de programació On Line del Cibernàrium (Barcelona Activa)

13.15 h. Presentació de la proposta formativa de la Fundació.cat

13.30 h. Presentació de projectes d’altres Punt TIC i entitats dels territori

14.00 h. Cloenda

,
Jornada territorial Punt TIC a Amposta, el 19 de desembre de 2020
Jornada territorial Punt TIC a Amposta, el 19 de desembre de 2020. Autor: Oficina Tècnica. 2019. Llicència: BY-SA.

Amb la darrera jornada territorial de l’any hem viatjat fins a les Terres de l’Ebre, concretament al Punt TIC-Òmnia Amposta, que va començar amb la benvinguda de l’Oficina Tècnica de la xarxa i del dinamitzador del Punt, Eloi Hierro.

L’Eloi ens va explicar les activitats i projectes que fan al centre per a la millora social, comunitària i de competències digitals al territori. Realitzen diferents cursos en col·laboració amb altres entitats de la comarca del Montsià donant suport en diferents projectes per lluitar contra l'exclusió social.

Alguns d’aquests són: La Creu Roja amb persones en situació de vulnerabilitat; el SOC, a través dels ‘Projectes Singulars’ de millora i capacitació digital amb joves d’entre 16 i 29 anys de la comarca; col·lectius de persones amb diversitat funcional, menors no acompanyats i infants.

Enguany, han incorporat el projecte ‘No et quedis fora’ on treballen amb col·lectius d’ètnia gitana del territori i han continuat amb l’Espai Dona, dedicat a millorar les competències digitals de les dones de la comarca.

Seguidament, vam fer una roda de presentacions per conèixer-nos i explicar qui som i d'on venim i compartir sinergies, sabers i inquietuds. Persones de diferents centres de la comara van assistir i explicar els seus projectes.

Entre d’altres, el Punt TIC- Smartcentre de Santa Bàrbara, el Casal de Joves de l'Aldea o el Casal de Gent Gran de Tortosa. També diferents membres de la Secretaria de Polítiques Digitals i de l’Oficina Tècnica de la Xarxa Punt TIC.

Després d’una petita pausa per dinar, en Pep Oliveras de l’Oficina Tècnica, va explicar una dinàmica participativa de coneixença entre els i les assistents a partir de les diferents vinculacions a la xarxa.

A la dinàmica vam reflexionar de manera activa sobre el capital social dels nostres Punt TIC i com fer créixer les nostres comunitats en diferents nivells: individual, grupal, comunitari i entorn societat.

El capital social té a veure amb les xarxes que es generen entre les persones i representa totes les relacions internes i externes que es produeixen als telecentres i que aporten un valor determinant per als mateixos espais.

Es basa en la tesi doctoral realitzada per la Paloma Valdivia, del Punt TIC-Palau Solità i Plegamans. En aquest vídeo teniu més informació al respecte.

La tercera part de la jornada va estar dedicada a conèixer diferents projectes i programes. Per videoconferència, l’Alba Garcia, responsable dels Serveis de Formació de Barcelona Activa ens va explicar el projecte del Cibernàrium, on donen suport a empreses i persones que tenen interès en la tecnologia. Si voleu aprofundir més sobre els serveis que ofereixen, aquí trobareu un resum.

A continuació, des de la Fundació.cat, en Lluis Miret, ens van explicar la feina que realitzen des de l’entitat per impulsar la identitat catalana i la normalització de l’ús del català en l’àmbit d’Internet i les TIC. A través de l’eina col·laborativa online Kahoot!, vam fer una dinàmica per analitzar els nostres punts a través de diferents preguntes.

Per acabar, la Mercè Fort, del Punt TIC-Smartcentre de Santa Bàrbara ens van explicar la feina que realitzen com a espai d’innovació social del territori.

Va néixer al 2014 per a trencar l’escletxa digital i apropar activitats TIC innovadores a tota la ciutadania del Montsià i treballen amb diferents projectes i activitats com per exemple:

  • Espai Coworking

  • Préstec interbibliotecari

  • Punt TIC

  • Cursos d’alfabetització i competències digitals de l’ACTIC

  • Biblioteca digital

  • Espai de promoció econòmica

  • Centre suport de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC)

Un dels projectes més nous és el 'Punt Lila' amb informació i materials per a trencar els imaginaris sexistes i la bretxa digital de gènere. Si voleu aprofundir més sobre el que fan, aquí podeu trobar un resum.

Us deixem un recull dels tuits més destacats de la jornada:

,
,

El dijous 19 de desembre, dinamitzadors, dinamitzadores i altres agents de la Xarxa Punt TIC del territori vam poder compartir experiències i generar sinergies al voltant de la innovació social digital, la participació ciutadana i el territori.

Amb la darrera jornada territorial de l’any hem viatjat fins a les Terres de l’Ebre, concretament al Punt TIC-Òmnia Amposta, on el dinamitzador del Punt, Eloi Hierro, ens va explicar la feina que fan.