Imatge de perfil de Carles Roca Estrada
Territori d'actuació:
Alta Ribagorça i Pirineus

Vaig estudiar Enginyeria Técnica en Informàtica de Gestió a la UPC de Vilanova i la Geltrú. Posteriorment m'he anat formant en diferents àmbits, en especial, vinculats a la divulgació, el suport i la dinamització TIC. Entre moltes altres, algunes transversals i altres específiques, vaig realitzar el Màster en Dinamització de la Societat de la Informació i el Coneixement, el Cicle d'Aptitud Pedagògica.

Dinamitzo el PuntTIC de l'Alta Ribagorça des de l'any 2003. Des de llavors que, a més de dinamitzar l'espai TIC, i la gent que s'hi relaciona, m'he dedicat sobretot a temes de formació, suport i divulgació de l'ús de les TIC, amb temàtiques que van des de l'alfabetització digital fins a temes més específics.

Actualment, també formo part de l'equip de Tècnics Informàtics del Consell Comarcal, exercint funcions de suport als usuaris de l'administració (tant del Consell Comarcal, com dels ajuntaments, i les oficines depenents); per tant, dedico menys temps a la dinamització de la SIC que abans, i les formacions que faig cada cop més són en línia.

Paral·lelament, i des de fa un temps, també col·laboro amb el Grupo Planeta i el seu projecte d'Innovació en Formació Professional, impartint formació en un Cicle de Grau Superior de Desenvolupament d'Aplicacions Web, concretament, Els llenguatges de marques i els Sistemes de Gestió Empresarial.

Experteses

Formació bàsica, Alfabetització digital, Inclusió Digital, Usos mòbils, Windows
Són molts anys els que fa que em dedico a fer formació bàsica, d'alfabetització digital, i també d'específica, a més d'oferir suport a usuaris i usuàries de les TIC.
Competències TIC, Formació especialitzada, ACTIC avançat
En els darrers anys, he impartit quantitat de cursos en línia d'ajuda a la preparació del nivell inicial i mitjà de l'ACTIC.
Desenvolupament web, Enterprise Resource Plannig, Programació
De fa un temps, també col·laboro amb el Grupo Planeta i el seu projecte d'Innovació en Formació Professional, impartint formació en un Cicle de Grau Superior de Desenvolupament d'Aplicacions Web, concretament, Els llenguatges de marques i els Sistemes de Gestió Empresarial.
Creativitat digital, Impressió 3D, Innovació social digital, Robòtica Creativa, Programació, Scratch
Els darrers anys, he organitzat diferents formacions relacionades amb la creativbitat digital, la impressió 3D, la robòtica i programació, així com el desenvolupament de projectes STEAM, la Innovació Social i Digital.

Articles a Punt TIC

Exterior del Punt TIC de l'Alta Ribagorça
Exterior del Punt TIC de l'Alta Ribagorça.

El Punt TIC de l'Alta Ribagorça es centra en l'alfabetització digital, en el reciclatge del personal de l'Administració (a través de la formació en programari lliure) i en el suport a teletreballadors. De fet, un dels projectes que es plantegen des del punt de cara al futur és la creació de  teletreball per satisfer les necessitats de la comarca.

A més a més, es treballa amb el sector ramader de la comarca per a que integrin les TIC en el seu dia a dia i facilitar la seva activitat econòmica.

D'altra banda, el punt forma part del projecte Ciutats Digitals, de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, i és centre col·laborador de l'acreditació ACTIC. A continuació pots veure un vídeo amb l'entrevista íntegra al dinamitzador del punt, el Carles Roca.

 

Vídeos