Participa-hi!

Els Punt TIC juguen un paper important en l'apoderament digital de la ciutadania. Tenint en compte l'escletxa digital de gènere que existeix en la nostra societat, pensem que seria molt positiu que els centres de la xarxa s'impliquessin en la lluita per la reducció d'aquesta. Des de l'Oficina de Dinamització els volem oferir una sèrie de recursos que els facilitaran organitzar accions en aquest sentit.

Què pots fer al teu Punt TIC?

Acollir una exposició sobre les aportacions de les dones a la ciència i la tecnologia, convidar una dona tecnòloga o científica del vostre municipi perquè expliqui la tasca que desenvolupa, afegir articles sobre dones tecnòlogies a la Viquipèdia... són només algunes de les activitats que pots organitzar.

Suma't a les diades internacionals

Al llarg de l'any se celebren diverses diades relacionades amb l'apoderament de les dones. Si encabim les nostres accions en el marc d'aquestes, aconseguirem que tinguin més impacte.

Participa en diades, com ara, el Dia de la Dona i la Nena en la Ciència, el Dia Internacional de les Nenes en les TIC o el Dia d'Ada Lovelace. Mira't els recursos i propostes d'activitats que ofereixen i adapta'ls al teu públic. No oblidis registrar la teva activitat en la plataforma web de la diada i fer-ne difusió utilitzant a les xarxes socials l'etiqueta de la campanya.

Tingues sempre en compte la perspectiva de gènere

Tant a l'hora de preparar la programació (temàtiques, plantejament, enfocaments, horaris...), com de comunicar, tingues molt present que existeix un biaix de gènere en l'accés a les tecnologies i actua mirant de no contribuir-hi, sinó tot el contrari.

La perspectiva de gènere hauria de ser un eix transversal en els Punt TIC. Així, a més de portar a terme accions específiques per fomentar la participació de nenes, noies i dones, la resta d'activitats i accions també l'haurien de tenir present.

Visibilitza les dones referents

Les pròpies dinamitzadores digitals sou un referent per a les més joves. Us dediqueu a apoderar la ciutadania amb les tecnologies, un sector on predominen els homes. A més, quan convideu o contracteu ponents i talleristes, així com quan mencioneu persones expertes en els vostres cursos, no oblideu a les dones! Sovint, les tecnòlogues o científiques són menys conegudes, però això no vol dir que no existeixin!

Consulta i utilitza els recursos #donesTIC

En aquest blog anirem oferint una sèrie de materials i propostes, per tal que puguis emprar-los al teu Punt TIC.

Comparteix les teves propostes!

Si has organitzat una activitat per promoure les STEAM entre les noies i dones, ens encantarà donar-te un cop de mà amb la difusió! A més a més, pots compartir els materials i la metodologia amb la resta de dinamitzadors i dinamitzadores, per tal que puguin reproduir l'activitat als seus punts! Ens pots escriure a oficina.tecnica[arrova]punttic.cat.