Pàgines web i llibres sobre dones i ciència, amb molts recursos!

imatge
.

A continuació us deixem algunes  recursos molt útils per a poder treballar la importància de les dones en la ciència, reflexionar o saber-ne més per tenir eines i promoure activitats:

 

RECURSOS WEB

1. Mujeres con ciencia:

Aquesta pàgina web consta de diverses seccions amb continguts com 'Ciencia y más' - històries relacionades amb la ciència com aportacions de dones sense formació o col·laboracions en avenços científics-, 'Efémerides' amb dates de naiexement de cientíques de qualsevol època, o seccions de certs dies amb cites i reflexions, recomanacions de llibres, entrevistes o jocs.
Es presenten com una pàgina que: "nace con el objetivo de mostrar lo que hacen y han hecho las mujeres que se han dedicado y dedican a la ciencia y a la tecnología. Biografías, entrevistas, eventos, efemérides y todo tipo de crónicas o hechos relevantes tendrán cabida en este medio. Nuestro propósito es que Mujeres con ciencia dé a conocer la existencia de esas mujeres, su trabajo y las circunstancias en que lo desarrollaron o lo desarrollan."
 

2. Article 'Dones i ciència: Genealogia d'una exclusió'

3. 10 dones científiques per estudiar a l'aula

4. Blog " 11 de febrero"

La iniciativa '11 de febrero' pretén fomentar l'organització d'activitats i materials que commemoren el Dia Internacional de la Dona i la Nena en Ciència, a l'Estat espanyol.

També ofereix informació àmplia sobre situació actual de la participació de les dones en la ciència, tot denunciant el biaix en les avaluacions i reconeixement de mèrits en contra de les dones, la manca de referents i com hi influenxen els estereotips o rols de gènere.

Totes aquelles entitats que organitzin alguna activitat en el marc de la diada poden fer-ne difusió an aquesta plataforma. A més, els centres educatius tenen la possibilitat de demanar xerrades i activitats.

5. Article Gènere i TIC: avancem en la CiberFeministització?

LLIBRES

Per a donar importància i promoure les dones com a referents, amb les quals identificar-se i on moltes de les quals són científiques rellevants:

1. Contes de bona nit per a nenes rebels / Elena Favilli i Francesca Cavallo. Editorial: Estrella Polar

100 Històries de dones extraordinaries.

2. Petita & Gran / Alba Editorial

Col·lecció amb molts contes sobre diferents dones de la història contemporània

3. Las noies són de ciències: 25 científiques que van canviar el món / Irene Cívico i Sergio Parra. Il·lustrat per Nuria Aparicio. Editorial Montena

Il·lustracions de 25 científiques i exemples que demostren que dones i laboratoris són una bona combinació. 

4. Dones de ciència: 50 Pioneres valentes que van canviar el món / Rachel Ignotofsky. Editorial Estrella Polar

5. Inventores i els seus invents / Aitziber Lopez amb il·lustracions de Luciano Lozano. Editorial Flamboyant

6. 17 mujeres Premio Nobel de Ciencias' / Hélène Merle-Béral. Plataforma Editorial

7. El gran libro de los superpoderes / Susanna Isern Iñigo amb il·lustracions de Rocio Bonilla Raya. Editorial Flamboyant

8. La idea més meravellosa / Ashley Spires. Beascoa Ediciones

9. Ada Magnífica, científica / Andrea Beaty i il·lustracions de David Roberts. Beascoa Ediciones

10. Mujeres negras en la ciencia / Zinthia Palomino i Nina Sefcik

11. Còmic Científicas: pasado, presente y futuro