Simona Levi: Repensant Internet, els drets i la democràcia en l'era digital

imatge
.

Simona Levi és artista multidisciplinar, tecnopolítica, investigadora i docent nascuda a Itàlia i afincada a Barcelona des de 1990.

És una activista destacada dels moviments socials en l'àmbit de la lliure circulació del coneixement, la cultura i la informació de las fundadoras d'Xnet, projecte dedicat a fomentar la democràcia en xarxa, una internet lliure i la lliure circulació de la cultura i l'ús estratègic d'eines digitals per a la organització, comunicació i l'acció col·lectiva.

Forma part de la plataforma Xnet, que treballa en diferents camps relacionats amb els drets civils i la renovació de la democràcia en l'era digital fent campanyes d'incidència política a nivell estatal i internacional a través de propostes legislatives i campanyes virals. A  més a més, és la directora del Postgrau de Drets Civils, Tecnopolitica i Cultura Digital de la UPF Barcelona School of Management.

Per anar obrint boca del que ens parlarà en matèria de drets i responsabilitats digitals durant la xerrada inaugural, us deixem alguns projectes que ha impulsat en el marc d'Xnet:

· OXcars
Esdeveniment de cultura lliure per a visibililizar la creació i distribució cultural sota la defensa d'una Internet neutral. Es va realitzar anualment de 2008-2013. Simona va ser la guionista i directora de la posada en escena dels espectacles.

· Free Culture Fòrum
Trobada Internacional de Drets Democràtics en l'Era Digital que reuneix organitzacions i experts per a crear un marc estratègic global i una estructura de coordinació internacional. Simona Levi va ser coordinadora, programadora i directora des de 2009.