Fira
Fira expositiva d’iniciatives
Es tracten d'iniciatives, projectes i activitats vinculades a les competències digitals
Treballant dos valors cabdals, comunitat i sostenibilitat, organitzem el ‘Taller TIC’, on les persones participants aprenen el funcionament intern dels ordinadors, els seus components i com muntar-los, i el ‘ReConnecta’, un espai col·laboratiu on es reparen petits electrodomèstics i aparells elèctrics. La nostra voluntat és compartir coneixements en electrònica, electricitat i reparació, donar una segona vida als aparells i contribuir a la sostenibilitat de l'entorn i de la comunitat.
Iniciativa de: Punt Òmnia Fundació Marianao
Àrea competencial: 2. Comunicació i col·laboració
Competència:
Participació ciutadana a través de tecnologies digitals
Àmbit territorial: Sant Boi de Llobregat
Persones participants: Hi participa ciutadania.
Agents del territori: Hi formen part l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Generalitat de Catalunya, empreses, organitzacions, entitats i centres educatius.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/punt-omnia-fundacio-marianao
El Canòdrom és un espai únic a Barcelona: un laboratori ciutadà al voltant de les tecnologies i la democràcia. Un ateneu obert al territori proper, a la ciutat i al món. Una cruïlla entre les tecnologies obertes, els drets digitals i la participació. A través d’aquesta confluència de camins, es treballa en un ampli ventall de temàtiques, com són la democràcia, els drets digitals, la cultura digital, els hackfeminismes, l’educació digital, les tecnologies lliures i el seu impacte ecològic.
Iniciativa de: Ajuntament de Barcelona
Àrea competencial: 2. Comunicació i col·laboració
Competència:
Participació ciutadana a través de tecnologies digitals
Àmbit territorial: Barcelona
Persones participants: Hi participa ciutadania.
Agents del territori: Hi formen part projectes com Young IT Girls, Digital Fems, FemDevs, Donestech, PyLadies o FemBloc, iniciatives com Ars Games, organitzacions com Fundació Platoniq o PokeCode, OpenSystems, col·lectius com Factoria F5, WordPress o CryptPa, Decidim i el Pla Estratègic Metropolità.
Es tracta d’una activitat extraescolar gratuïta de tecnologia i programació pensada especialment per a infants i adolescents de 9 a 13 anys. Als Code Club, tenim l’oportunitat de passar de ser persones consumidores de tecnologia a creadores. Treballant en equip i utilitzant Scratch, un llenguatge de programació per blocs senzill, desenvolupem el pensament lògic i la creativitat.
Iniciativa de: Punt Òmnia del Raval - Colectic
Àrea competencial: 3. Creació de continguts digitals
Competència:
Programació
Àmbit territorial: Catalunya
Persones participants: Hi participen nenes i nens de 9 a 13 anys i persones formadores voluntàries.
Agents del territori: Hi formen part Generalitat de Catalunya, Biblioteques Públiques de Catalunya, Servei de Biblioteques, Biblioteques de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Girona, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona i Colectic SCCL.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/punt-omnia-del-raval-colectic
Les participants de la BlogLHosfera (Punts Òmnia de L’Hospitalet de Llobregat) treballem la memòria històrica de la ciutat en diferents formats: programes de ràdio, publicacions a blocs, calendaris, material fotogràfic, i, fins i tot, la impressió de monuments històrics en 3D. Aquests espais esdevenen clau per compartir vivències, fer comunitat i mantenir viva la nostra història.
Iniciativa de: Punt Òmnia Gornal
Àrea competencial: 3. Creació de continguts digitals
Competència:
Desenvolupar continguts digitals
Àmbit territorial: L'Hospitalet de Llobregat
Persones participants: Hi participen persones usuàries dels diferents Punts Òmnia de L'Hospitalet de Llobregat.
Agents del territori: Hi formen part els diferents Punts Òmnia de L'Hospitalet de Llobregat.
Vius en un entorn rural i vols millorar en l'ús de les tecnologies digitals, treure'n profit i fer-ho de manera segura? A UOC Rural Digital, trobaràs vuit cursos gratuïts adreçats a persones que residiu en poblacions o nuclis rurals de fins a 5.000 habitants. Propostes i recursos per aprofitar al màxim les eines digitals en el teu dia a dia, tant personal com professional, i moure't amb confiança dins del món digital. Els cursos són en línia, gratuïts, de fàcil accés i tutoritzats.
Iniciativa de: Universitat Oberta de Catalunya
Àrea competencial: 2. Comunicació i col·laboració
Competència:
Interaccionar a través de tecnologies digitals
Àmbit territorial: Catalunya
Persones participants: Hi participen persones residents en municipis de fins a 5.000 habitants.
Agents del territori: Hi formen part entitats i institucions implicades amb el món rural.
Web: https://www.uoc.edu/es/estudios/landings/uoc-rural-digital
El 9 de febrer de 2024, en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Dones i de les Nenes en la Ciència, vam presentar el NecesserTIC - NTIC, un projecte d’innovació social digital que té com a repte trencar amb els estereotips de gènere. Mitjançant el canvi de perspectiva d’aquest objecte, volem que es promogui la visibilitat de la dona i les seves capacitats en el sector TIC. Un any després, portem cinc rèpliques que sumen un total de 1.140 unitats repartides.
Iniciativa de: Smartcentre de Santa Bàrbara
Àrea competencial: 5. Resolució de problemes
Competència:
Utilitzar de manera creativa la tecnologia digital
Àmbit territorial: Catalunya
Persones participants: Hi participen ciutadania i persones professionals.
Agents del territori: Hi formen part l'entitat V-Tools, el Consorci d'Educació de Barcelona, l'Espai Malla d’Igualada, l'Ajuntament d’Igualada, el Fablab TTEE, el Coebrelab, la cooperativa barcelonina Colectic, l'espai educatiu La Llavor de Guissona i la Universitat Oberta de Catalunya Terres de l'Ebre.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/smartcentre-de-santa-barbara
En el marc del Dia Internacional del Benestar Digital, que es commemora a principis de maig, hem posat el focus en aprendre com equilibrar l’ús de la tecnologia per a millorar la productivitat, la salut i el benestar. Ho hem fet mitjançant la ‘Calculadora de Connectivitat’, per descobrir el nostre grau de dependència digital, i el pòdcast ‘Kit Kat Digital’ amb entrevistes i recursos.
Iniciativa de: Can Muntanyola
Àrea competencial: 4. Seguretat
Competència:
Protecció de la salut i el benestar
Àmbit territorial: Granollers
Persones participants: Hi participen ciutadania, persones professionals, persones emprenedores, pares i mares.
Agents del territori: Hi forma part el servei d'emprenedoria de l'Ajuntament de Granollers.
El projecte té com a objectiu principal facilitar la connexió entre persones grans i joves mitjançant un intercanvi d'habilitats i de coneixements. Centrat en la superació de la bretxa digital i la desmitificació d'estereotips, la iniciativa busca un aprenentatge bidireccional, on el jovent guia les persones grans en l'ús de la tecnologia, mentre elles comparteixen les seves experiències.
Iniciativa de: Punt Òmnia Centre Tecnològic Comunitari
Àrea competencial: 2. Comunicació i col·laboració
Competència:
Participació ciutadana a través de tecnologies digitals
Àmbit territorial: Masquefa
Persones participants: Hi participen joves i persones majors de 60 anys de Masquefa.
Agents del territori: Hi forma part el Casal de Joves de Masquefa.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/punt-omnia-centre-tecnologic-comunitari
És un servei de les Biblioteques de Granollers en cooperació amb diferents serveis de l’Ajuntament de Granollers que proporciona assessorament digital gratuït i personalitzat en un entorn segur, fiable i confidencial. A través d'un sistema de cites, la persona usuària disposa d'una hora d'acompanyament per resoldre la seva necessitat digital de forma pràctica i operativa.
Iniciativa de: Biblioteca Roca Umbert
Àrea competencial: 1. Alfabetització en informació i dades
Competència: Gestionar dades, informació i continguts digitals
Àmbit territorial: Granollers
Persones participants: Hi participa ciutadania.
Agents del territori: Hi formen part Serveis Socials, Servei de Nova Ciutadania, Servei d'Ocupació Local, Oficina d'Atenció i Oficina Local d'Habitatge.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/biblioteca-roca-umbert
Promoguda per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, es tracta d’una comunitat que es reuneix per reflexionar, intercanviar aprenentatges i crear propostes de dinamització al voltant de la ficció digital. Part del seu treball queda reflectit en les sessions de clubs de (vídeo)joc que les biblioteques programen especialment per al públic infantil, juvenil i familiar. En aquestes sessions, les persones participants juguen a un videojoc i debaten.
Iniciativa de: Biblioteca Marc de Vilalba
Àrea competencial: 2. Comunicació i col·laboració
Competència:
Participació ciutadana a través de tecnologies digitals
Àmbit territorial: Cardedeu
Persones participants: Hi participen infants i adolescents amb les seves famílies.
Agents del territori: Hi forma part la Diputació de Barcelona.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/biblioteca-marc-de-vilalba
Volem que les cuidadores tinguin accés a les eines digitals necessàries per millorar tant la seva feina com la seva qualitat de vida. A través de formacions concretes com l’ús de la plataforma ‘La Meva Salut’ o l’obtenció de l’idCAT mòbil, els hi facilitem l’accés a recursos en línia que els ajuden en el seu dia a dia. També, els hi ensenyem a gestionar la informació de manera segura, a emmagatzemar i protegir les seves dades personals i a navegar per les xarxes socials.
Iniciativa de: Punt Òmnia Centre de Promoció Social Francesc Palau
Àrea competencial: 1. Alfabetització en informació i dades
Competència: Gestionar dades, informació i continguts digitals
Àmbit territorial: El Prat de Llobregat
Persones participants: Hi participen dones cuidadores de persones dependents.
Agents del territori: Hi forma part la responsable del sector de cures del Centre de Promoció Social Francesc Palau.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/punt-omnia-centre-de-promocio-social-francesc
Amb l’objectiu de relacionar-nos i viure plenament en català dins de l’àmbit digital, el programa genera i posa a l’abast recursos lingüístics, corpus i models informàtics perquè desenvolupadores d’aplicacions d’intel·ligència artificial puguin fer-ho de manera fàcil i senzilla. Aquesta és una iniciativa per enfortir l’ecosistema del català, promoure la generació de coneixement i fomentar la creació de solucions basades en aquesta tecnologia per tal de millorar la vida de les persones.
Iniciativa de: Generalitat de Catalunya i Barcelona Supercomputing Center
Àrea competencial: 3. Creació de continguts digitals
Competència:
Desenvolupar continguts digitals
Àmbit territorial: Catalunya i Illes Balears
Persones participants: Hi participa ciutadania.
Agents del territori: Hi formen part mitjans de comunicació, administracions públiques, ciutadania i entitats com Òmnium o Softcatalà.
Es tracta d'una exposició fotogràfica realitzada amb l’alumnat de l'aula oberta de l'Institut Escola Baldomer Solà de Sant Roc, un institut de màxima complexitat. Les participants van aprendre a fer ús de les càmeres professionals de fotografia i van fer fotografies del barri de Sant Roc. D’aquesta manera, l’alumnat va descobrir una nova manera d’explicar la seva realitat i mostrar-la.
Iniciativa de: Punt Òmnia Betsaida
Àrea competencial: 2. Comunicació i col·laboració
Competència:
Participació ciutadana a través de tecnologies digitals
Àmbit territorial: Badalona
Persones participants: Hi participa alumnat de l'aula oberta de l'Institut Escola Baldomer Solà de Sant Roc.
Agents del territori: Hi forma part l'Institut Escola Baldomer Solà de Sant Roc.
El programa treballa per a reduir la bretxa digital i promoure l’apoderament digital de més de 90.000 persones mitjançant més de 9.000 cursos. Impartits arreu del territori català, busquen ajudar la ciutadania a assolir competències bàsiques en l’àmbit digital i alhora millorar la seva qualitat de vida a través de l’ús de les noves tecnologies de manera segura, inclusiva i sostenible.
Iniciativa de: Generalitat de Catalunya
Àrea competencial: 1. Alfabetització en informació i dades
Competència: Navegar, cercar i filtrar dades, informació i continguts digitals
Àmbit territorial: Catalunya
Persones participants: Hi participa ciutadania.
Agents del territori: Hi formen part ajuntaments, consells comarcals, entitats privades, equipaments cívics i comunitaris, Punt TIC, Punts Òmnia, etc.
Web: https://politiquesdigitals.gencat.cat/ca/ciutadania/pla-de-xoc-contra-la-bretxa-digital/
Treballant dos valors cabdals, comunitat i sostenibilitat, organitzem el ‘Taller TIC’, on les persones participants aprenen el funcionament intern dels ordinadors, els seus components i com muntar-los, i el ‘ReConnecta’, un espai col·laboratiu on es reparen petits electrodomèstics i aparells elèctrics. La nostra voluntat és compartir coneixements en electrònica, electricitat i reparació, donar una segona vida als aparells i contribuir a la sostenibilitat de l'entorn i de la comunitat.
Iniciativa de: Punt Òmnia Fundació Marianao
Àrea competencial: 2. Comunicació i col·laboració
Competència:
Participació ciutadana a través de tecnologies digitals
Àmbit territorial: Sant Boi de Llobregat
Persones participants: Hi participa ciutadania.
Agents del territori: Hi formen part l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, la Generalitat de Catalunya, empreses, organitzacions, entitats i centres educatius.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/punt-omnia-fundacio-marianao
El Canòdrom és un espai únic a Barcelona: un laboratori ciutadà al voltant de les tecnologies i la democràcia. Un ateneu obert al territori proper, a la ciutat i al món. Una cruïlla entre les tecnologies obertes, els drets digitals i la participació. A través d’aquesta confluència de camins, es treballa en un ampli ventall de temàtiques, com són la democràcia, els drets digitals, la cultura digital, els hackfeminismes, l’educació digital, les tecnologies lliures i el seu impacte ecològic.
Iniciativa de: Ajuntament de Barcelona
Àrea competencial: 2. Comunicació i col·laboració
Competència:
Participació ciutadana a través de tecnologies digitals
Àmbit territorial: Barcelona
Persones participants: Hi participa ciutadania.
Agents del territori: Hi formen part projectes com Young IT Girls, Digital Fems, FemDevs, Donestech, PyLadies o FemBloc, iniciatives com Ars Games, organitzacions com Fundació Platoniq o PokeCode, OpenSystems, col·lectius com Factoria F5, WordPress o CryptPa, Decidim i el Pla Estratègic Metropolità.
Es tracta d’una activitat extraescolar gratuïta de tecnologia i programació pensada especialment per a infants i adolescents de 9 a 13 anys. Als Code Club, tenim l’oportunitat de passar de ser persones consumidores de tecnologia a creadores. Treballant en equip i utilitzant Scratch, un llenguatge de programació per blocs senzill, desenvolupem el pensament lògic i la creativitat.
Iniciativa de: Punt Òmnia del Raval - Colectic
Àrea competencial: 3. Creació de continguts digitals
Competència:
Programació
Àmbit territorial: Catalunya
Persones participants: Hi participen nenes i nens de 9 a 13 anys i persones formadores voluntàries.
Agents del territori: Hi formen part Generalitat de Catalunya, Biblioteques Públiques de Catalunya, Servei de Biblioteques, Biblioteques de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat de Girona, Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona i Colectic SCCL.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/punt-omnia-del-raval-colectic
Les participants de la BlogLHosfera (Punts Òmnia de L’Hospitalet de Llobregat) treballem la memòria històrica de la ciutat en diferents formats: programes de ràdio, publicacions a blocs, calendaris, material fotogràfic, i, fins i tot, la impressió de monuments històrics en 3D. Aquests espais esdevenen clau per compartir vivències, fer comunitat i mantenir viva la nostra història.
Iniciativa de: Punt Òmnia Gornal
Àrea competencial: 3. Creació de continguts digitals
Competència:
Desenvolupar continguts digitals
Àmbit territorial: L'Hospitalet de Llobregat
Persones participants: Hi participen persones usuàries dels diferents Punts Òmnia de L'Hospitalet de Llobregat.
Agents del territori: Hi formen part els diferents Punts Òmnia de L'Hospitalet de Llobregat.
Vius en un entorn rural i vols millorar en l'ús de les tecnologies digitals, treure'n profit i fer-ho de manera segura? A UOC Rural Digital, trobaràs vuit cursos gratuïts adreçats a persones que residiu en poblacions o nuclis rurals de fins a 5.000 habitants. Propostes i recursos per aprofitar al màxim les eines digitals en el teu dia a dia, tant personal com professional, i moure't amb confiança dins del món digital. Els cursos són en línia, gratuïts, de fàcil accés i tutoritzats.
Iniciativa de: Universitat Oberta de Catalunya
Àrea competencial: 2. Comunicació i col·laboració
Competència:
Interaccionar a través de tecnologies digitals
Àmbit territorial: Catalunya
Persones participants: Hi participen persones residents en municipis de fins a 5.000 habitants.
Agents del territori: Hi formen part entitats i institucions implicades amb el món rural.
Web: https://www.uoc.edu/es/estudios/landings/uoc-rural-digital
El 9 de febrer de 2024, en el marc de la celebració del Dia Internacional de les Dones i de les Nenes en la Ciència, vam presentar el NecesserTIC - NTIC, un projecte d’innovació social digital que té com a repte trencar amb els estereotips de gènere. Mitjançant el canvi de perspectiva d’aquest objecte, volem que es promogui la visibilitat de la dona i les seves capacitats en el sector TIC. Un any després, portem cinc rèpliques que sumen un total de 1.140 unitats repartides.
Iniciativa de: Smartcentre de Santa Bàrbara
Àrea competencial: 5. Resolució de problemes
Competència:
Utilitzar de manera creativa la tecnologia digital
Àmbit territorial: Catalunya
Persones participants: Hi participen ciutadania i persones professionals.
Agents del territori: Hi formen part l'entitat V-Tools, el Consorci d'Educació de Barcelona, l'Espai Malla d’Igualada, l'Ajuntament d’Igualada, el Fablab TTEE, el Coebrelab, la cooperativa barcelonina Colectic, l'espai educatiu La Llavor de Guissona i la Universitat Oberta de Catalunya Terres de l'Ebre.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/smartcentre-de-santa-barbara
En el marc del Dia Internacional del Benestar Digital, que es commemora a principis de maig, hem posat el focus en aprendre com equilibrar l’ús de la tecnologia per a millorar la productivitat, la salut i el benestar. Ho hem fet mitjançant la ‘Calculadora de Connectivitat’, per descobrir el nostre grau de dependència digital, i el pòdcast ‘Kit Kat Digital’ amb entrevistes i recursos.
Iniciativa de: Can Muntanyola
Àrea competencial: 4. Seguretat
Competència:
Protecció de la salut i el benestar
Àmbit territorial: Granollers
Persones participants: Hi participen ciutadania, persones professionals, persones emprenedores, pares i mares.
Agents del territori: Hi forma part el servei d'emprenedoria de l'Ajuntament de Granollers.
El projecte té com a objectiu principal facilitar la connexió entre persones grans i joves mitjançant un intercanvi d'habilitats i de coneixements. Centrat en la superació de la bretxa digital i la desmitificació d'estereotips, la iniciativa busca un aprenentatge bidireccional, on el jovent guia les persones grans en l'ús de la tecnologia, mentre elles comparteixen les seves experiències.
Iniciativa de: Punt Òmnia Centre Tecnològic Comunitari
Àrea competencial: 2. Comunicació i col·laboració
Competència:
Participació ciutadana a través de tecnologies digitals
Àmbit territorial: Masquefa
Persones participants: Hi participen joves i persones majors de 60 anys de Masquefa.
Agents del territori: Hi forma part el Casal de Joves de Masquefa.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/punt-omnia-centre-tecnologic-comunitari
És un servei de les Biblioteques de Granollers en cooperació amb diferents serveis de l’Ajuntament de Granollers que proporciona assessorament digital gratuït i personalitzat en un entorn segur, fiable i confidencial. A través d'un sistema de cites, la persona usuària disposa d'una hora d'acompanyament per resoldre la seva necessitat digital de forma pràctica i operativa.
Iniciativa de: Biblioteca Roca Umbert
Àrea competencial: 1. Alfabetització en informació i dades
Competència: Gestionar dades, informació i continguts digitals
Àmbit territorial: Granollers
Persones participants: Hi participa ciutadania.
Agents del territori: Hi formen part Serveis Socials, Servei de Nova Ciutadania, Servei d'Ocupació Local, Oficina d'Atenció i Oficina Local d'Habitatge.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/biblioteca-roca-umbert
Promoguda per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, es tracta d’una comunitat que es reuneix per reflexionar, intercanviar aprenentatges i crear propostes de dinamització al voltant de la ficció digital. Part del seu treball queda reflectit en les sessions de clubs de (vídeo)joc que les biblioteques programen especialment per al públic infantil, juvenil i familiar. En aquestes sessions, les persones participants juguen a un videojoc i debaten.
Iniciativa de: Biblioteca Marc de Vilalba
Àrea competencial: 2. Comunicació i col·laboració
Competència:
Participació ciutadana a través de tecnologies digitals
Àmbit territorial: Cardedeu
Persones participants: Hi participen infants i adolescents amb les seves famílies.
Agents del territori: Hi forma part la Diputació de Barcelona.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/biblioteca-marc-de-vilalba
Volem que les cuidadores tinguin accés a les eines digitals necessàries per millorar tant la seva feina com la seva qualitat de vida. A través de formacions concretes com l’ús de la plataforma ‘La Meva Salut’ o l’obtenció de l’idCAT mòbil, els hi facilitem l’accés a recursos en línia que els ajuden en el seu dia a dia. També, els hi ensenyem a gestionar la informació de manera segura, a emmagatzemar i protegir les seves dades personals i a navegar per les xarxes socials.
Iniciativa de: Punt Òmnia Centre de Promoció Social Francesc Palau
Àrea competencial: 1. Alfabetització en informació i dades
Competència: Gestionar dades, informació i continguts digitals
Àmbit territorial: El Prat de Llobregat
Persones participants: Hi participen dones cuidadores de persones dependents.
Agents del territori: Hi forma part la responsable del sector de cures del Centre de Promoció Social Francesc Palau.
Web: https://punttic.gencat.cat/punttic/punt-omnia-centre-de-promocio-social-francesc
Amb l’objectiu de relacionar-nos i viure plenament en català dins de l’àmbit digital, el programa genera i posa a l’abast recursos lingüístics, corpus i models informàtics perquè desenvolupadores d’aplicacions d’intel·ligència artificial puguin fer-ho de manera fàcil i senzilla. Aquesta és una iniciativa per enfortir l’ecosistema del català, promoure la generació de coneixement i fomentar la creació de solucions basades en aquesta tecnologia per tal de millorar la vida de les persones.
Iniciativa de: Generalitat de Catalunya i Barcelona Supercomputing Center
Àrea competencial: 3. Creació de continguts digitals
Competència:
Desenvolupar continguts digitals
Àmbit territorial: Catalunya i Illes Balears
Persones participants: Hi participa ciutadania.
Agents del territori: Hi formen part mitjans de comunicació, administracions públiques, ciutadania i entitats com Òmnium o Softcatalà.
Es tracta d'una exposició fotogràfica realitzada amb l’alumnat de l'aula oberta de l'Institut Escola Baldomer Solà de Sant Roc, un institut de màxima complexitat. Les participants van aprendre a fer ús de les càmeres professionals de fotografia i van fer fotografies del barri de Sant Roc. D’aquesta manera, l’alumnat va descobrir una nova manera d’explicar la seva realitat i mostrar-la.
Iniciativa de: Punt Òmnia Betsaida
Àrea competencial: 2. Comunicació i col·laboració
Competència:
Participació ciutadana a través de tecnologies digitals
Àmbit territorial: Badalona
Persones participants: Hi participa alumnat de l'aula oberta de l'Institut Escola Baldomer Solà de Sant Roc.
Agents del territori: Hi forma part l'Institut Escola Baldomer Solà de Sant Roc.
El programa treballa per a reduir la bretxa digital i promoure l’apoderament digital de més de 90.000 persones mitjançant més de 9.000 cursos. Impartits arreu del territori català, busquen ajudar la ciutadania a assolir competències bàsiques en l’àmbit digital i alhora millorar la seva qualitat de vida a través de l’ús de les noves tecnologies de manera segura, inclusiva i sostenible.
Iniciativa de: Generalitat de Catalunya
Àrea competencial: 1. Alfabetització en informació i dades
Competència: Navegar, cercar i filtrar dades, informació i continguts digitals
Àmbit territorial: Catalunya
Persones participants: Hi participa ciutadania.
Agents del territori: Hi formen part ajuntaments, consells comarcals, entitats privades, equipaments cívics i comunitaris, Punt TIC, Punts Òmnia, etc.
Web: https://politiquesdigitals.gencat.cat/ca/ciutadania/pla-de-xoc-contra-la-bretxa-digital/
Empoderem les cuidadores mitjançant les TIC
Iniciativa de: Punt Òmnia Centre de Promoció Social Francesc Palau
Un servei clau per combatre la bretxa digital
Iniciativa de: Biblioteca Roca Umbert
A Catalunya, ser digital no té edat
Iniciativa de: Generalitat de Catalunya
De la mà de les noves tecnologies, trenquem estereotips
Iniciativa de: Punt Òmnia Centre Tecnològic Comunitari
Donem una segona vida a ordinadors i petits electrodomèstics
Iniciativa de: Punt Òmnia Fundació Marianao
Un espai per jugar, valorar i ser crítiques amb les ficcions digitals
Iniciativa de: Biblioteca Marc de Vilalba
Tecnologies obertes, democràcia participativa i cultura digital
Iniciativa de: Ajuntament de Barcelona
Connecta i transforma el teu futur digital amb la UOC
Iniciativa de: Universitat Oberta de Catalunya
Un projecte d’intel·ligència artificial per potenciar el català
Iniciativa de: Generalitat de Catalunya i Barcelona Supercomputing Center
T'apassiona la tecnologia? Comparteix la teva passió!
Iniciativa de: Punt Òmnia del Raval - Colectic
La revolució digital en clau femenina que trenca estereotips
Iniciativa de: Smartcentre de Santa Bàrbara