Acompanyament a les famílies

Molts pares i mares volen compartir amb altres persones, properes o llunyanes, la felicitat de la seva maternitat i paternitat. En una època on Internet i les xarxes socials són plenament protagonistes, aquests canals esdevenen prioritaris.
A l'hora de donar un mòbil als infants, hi ha una sèrie de qüestions que s'haurien de considerar prèviament i parlar amb deteniment amb ells i elles, atès que l'arribada del primer telèfon obre un ventall d'oportunitats, però també de responsabilitats.
Des d'eduCAC, un programa d'educació en comunicació que busca promoure l’educació mediàtica en àmbits educatius formals i informals, es proposen vuit consells digitals per a afavorir un bon ús de les pantalles en família durant aquest estiu. 
Per la consulta de la psicòloga clínica Núria Aragay, diàriament, passen persones que tenen una relació complicada amb les pantalles. En aquesta entrevista, l'experta en addiccions no tòxiques parla sobre famílies, infants, joves i pantalles.
La guia ofereix consells, pautes i recomanacions sobre quin acompanyament digital s'ha de fer a infants, adolescents i joves en l'ús de la tecnologia des de l'àmbit familiar, els centres educatius, l'educació no formal i l'educació informal.
Els dispositius electrònics fan la vida més fàcil. És difícil de posar-ho en dubte. Tot i això, cal conscienciar dels efectes negatius que pot tenir dependre'n en excés, perquè se sap del seu poder d’absorció i de com poden generar dependència.
El recurs de Som Connexió, que promou un ús conscient de la tecnologia amb el propòsit de reduir-ne els impactes negatius, posa el focus en com acompanyar els fills i les filles en la incorporació del telèfon mòbil i en el camí de l'ús responsable i crític de les noves tecnologies.
Som Connexió presenta una guia per a conscienciar les famílies i les persones cuidadores dels impactes negatius de les tecnologies durant la primera infància. El recurs ofereix estratègies per a posar en pràctica durant l'etapa de la criança.