Presentació d'innovacions per a la inclusió social de la iniciativa Accelerating Change for Social Inclusion
Presentació d'innovacions per a la inclusió social de la iniciativa Accelerating Change for Social Inclusion. Autor: UpSocial. Llicència: Tots els drets reservats.

Accelerating Change for Social Inclusion és un projecte per treballar conjuntament amb ciutats europees en la identificació de tres reptes socials comuns, buscar les respostes més eficaces i escalables, i explorar individualment la seva implantació en l’àmbit local. L'Ajuntament de Barcelona hi participa i el 21 i 22 de novembre organitza unes jornades al voltant de la iniciativa.

La ciutat de Barcelona està explorant les possibilitats d'implantació local d'innovacions amb resultats provats per accelerar la inclusió social de col·lectius vulnerables. A les jornades del 21 i 22 de novembre se'n presentaran nou iniciatives seleccionades. Dimarts 21 estarà dedicat a les presentacions d'innovacions per millorar les oportunitats de la infància en risc d'exclusió i el dimecres 22 a les innovacions per millorar les oportunitats d'ocupació juvenil i persones a l'atur de llarga durada.

Un dels projectes per promoure l'ocupació juvenil que s'hi podrà conèixer és YouRock, plataforma que representa una oportunitat per al diagnòstic de les competències personals i per a descobrir el currículum ocult dels i de les joves. YouRock pretén ser una xarxa social per a l'ocupabilitat, on els/les joves poden exposar el seu currículum competencial i també les seves habilitats digitals. Està dirigida a joves amb poca o cap experiència laboral i afavoreix el contacte entre ells i elles. La plataforma ha estat traduïda a 15 idiomes diferents (entre elles el català i el castellà) i compta amb el suport de la Unió Europea i d'organitzacions socials i centres digitals d'arreu Europa.

Les encarregades de donar a conèixer els projectes seran les persones que les lideren, per tant, les presentacions es faran en anglès. Hi haurà disponible, però, traducció simultània al català.

Per a més informació podeu consultar el programa dels dos dies. La participació en els actes és lliure i gratuïta, amb confirmació d'assistència. La inscripció es pot fer a través d'aquests enllaços: