Des d’Iniciativa Barcelona Open Data, es convida la ciutadania a compartir datasets que abordin reptes relacionats amb la qualitat de vida de les persones grans. 

Imatge de mans
Imatge de mans. 2021. Tipus de lletra: Pexels. Llicència: BY-SA.

L’entitat Iniciativa Barcelona Open Data ha posat en marxa recentment un nou repte col·laboratiu: #50Datasets per a la promoció de l’envelliment saludable. En concret, se cerquen datasets útils per prendre decisions informades sobre l’envelliment saludable i datasets que mesurin indicadors com, per exemple, la salut, el benestar, la inclusió social i la participació ciutadana. L’objectiu del nou repte col·laboratiu és elaborar un llistat amb els cinquanta millors datasets. En aquest sentit, cal enviar el nom del dataset, la seva utilitat i la seva qualitat a través d’un formulari en línia perquè l’equip del projecte el pugui estudiar i valorar.

Les dades obertes poden ser una eina poderosa per a impulsar la transformació social. Per aquest motiu, des de l'entitat Iniciativa Barcelona Open Data, es convida la ciutadania a compartir els datasets que coneguin i que abordin els reptes relacionats amb la qualitat de vida i amb el benestar de les persones grans. La voluntat del projecte és identificar-los, recollir-los, indexar-los i donar-los a conèixer al conjunt de la ciutadania.

Les persones interessades poden col·laborar a través d’aquest enllaç en línia.