A la desena edició, la Roser Roca ha estat guardonada dins de la categoria Professional, l’Elisabet Tremps dins de la categoria Divulgadora i la Irene Unceta dins de la categoria DonaTIC Revelació.

El passat dijous 10 d’octubre, la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya va organitzar l’acte de lliurament dels guardons de la desena edició dels Premis DonaTIC a La Paloma. En aquest sentit, després de 10 edicions i 777 candidatures, els Premis DonaTIC s’han consolidat com un guardó referent en el reconeixement del paper fonamental de les dones en els àmbits tecnològics, així com en la visibilització de nous referents femenins contemporanis a Catalunya. En concret, la desena edició dels Premis DonaTIC de la Secretaria de Polítiques Digitals va guardonar dues iniciatives referents i dotze dones tecnòlogues.

Des de la Xarxa Punt TIC, s’ha volgut compartir una petita estona amb la Roser Roca Tohà, guardonada dins de la categoria Professional, l’Elisabet Tremps Tor, guardonada dins de la categoria Divulgadora, i la Irene Unceta, guardonada dins de la categoria DonaTIC Revelació, per conèixer de primera mà les seves trajectòries, experiències i reflexions. «Per mi, el Premi DonaTIC significa responsabilitat, perquè, tot i que és un reconeixement a la meva trajectòria professional, assumeixo el compromís de ser una dona referent per a les noves generacions de dones que vulguin endinsar-se dins del món de la tecnologia», explica Roca. «Penso que a vegades hi ha una mica la sensació que les carreres tècniques no tenen impacte a la societat i després, un cop dins, descobreixes que és completament el contrari. La ciència, la tecnologia o l’enginyeria, per exemple, tenen molt d’impacte i a més poden ser professions molt creatives i molt innovadores», afegeix Tremps. «Quan una persona jove escull una carrera o pensa sobre el seu futur professional, entra en joc un component d’aspiració. Tu vols ser com algú, tu vols assemblar-te a algú. Per aquest motiu, són molt importants les dones referents. Si tots els referents que tu coneixes són homes és molt difícil que tu puguis projectar-te en aquestes persones. També, seria important que aquestes dones fossin properes i accessibles», puntualitza Unceta.