Un cop més des del Telecentre de Berga organitzem les Jornades de Programari Lliure al Berguedà. Enguany ja celebrem la sisena edició.

VI Jornades de Programari Lliure al Berguedà
VI Jornades de Programari Lliure al Berguedà.

Aquest any hi ha hagut canvi de dates i es duran a terme el divendres 21 i dissabte 22 de novembre a les aules del Telecentre.

Aquestes jornades són el principal esdeveniment que es fa al Berguedà per difondre i promoure aquest tipus de programari, mitjançant conferències divulgatives i tallers pràctics. Un esdeveniment que any rere any s'ha anat consolidant i compte amb un públic fidel que, a banda de participar en els tallers de demostració, i un cop acabades les jornades, tenen la possibilitat de proposar els temes que són del seu interès, informació que queda recollida i serveix per a les properes edicions per tal de garantir que els continguts dels tallers o de les conferències responen a les necessitats reals dels usuaris.

Com ja ve essent habitual en les anteriors edicions, el format de les jornades estarà compost per dos blocs ben diferenciats; les conferències i els tallers. El tret de sortida es donarà el divendres dia 21, quan a les 5 de la tarda s'engegarà amb la primera de les conferències que, com ja és habitual, se centrarà en les últimes novetats aparegudes en els sistemes operatius GNU/Linux, i en concret en la seva distribució més popular: Ubuntu. Al mateix temps, i mentre duri la conferència, hi haurà la possibilitat de provar aquesta distribució, més tard i per acabar es farà un repàs a altres sistemes.

L'endemà, dissabte dia 22, a partir de les 10 del matí s'iniciaran els tallers pràctics que estaran dividits en tres grans blocs temàtics; el primer d'ells centrat en les eines col·laboratives que Google posa al nostre abast, que ens poden facilitar la tasca en qualsevol lloc on ens trobem i per a les quals tan sols necessitem un terminal amb connexió a Internet. El segon dels tallers es centrarà en les possibilitats d'interacció que tenen les diferents màquines de les que podem disposar en una casa, com són els ordinadors, tauletes, smartphones i smart TV, i de com podem interconnectar-les per crear un entorn de treball o oci unitaris. A la tarda, a partir de les 4, el tema a tractar serà la gestió integral del smartphones, abordant temes que abasten des de la seguretat i protecció dels terminals, fins a la gestió de les nostres dades més importants.

Totes aquelles persones que estiguin interessades en el tema es poden informar ja sigui personant-se a les dependències del Telecentre de Berga, trucant al 93 821 36 12 o entrant a la seva pàgina web jornades.tcberga.cat que està especialment dedicada a aquest esdeveniment. Tanmateix, aquells que desitgin assistir als tallers, és important que s'inscriguin prèviament, per tal de poder garantir-los un lloc, ja que les places són limitades.

Tot els actes són gratuïts i oberts a tothom.

Us esperem al Telecentre!