Un web en català amb elteunegoci.cat
Un web en català amb elteunegoci.cat. Autor: Pexels. Llicència: BY-SA.

Les TIC son una eina de creixement  i permeten a les persones millorar les seves capacitats, adquirir coneixement i accedir a nous serveis així com també faciliten la participació activa a la vida social i política de la comunitat i estimulen el sector econòmic mitjançant la creació de noves fonts de treball i noves oportunitats de negoci.

Per això, elteunegoci.cat, impulsat per la Fundació.cat amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, ofereix un acompanyament formatiu que consisteix en la creació i l’edició d’un lloc web amb domini .cat per a petits empresaris/es.

L’espai web es crearà amb un constructor WordPress fet a mida, editable en qualsevol moment amb un disseny modern i intuïtiu. A través d'aquest, podran tenir informació bàsica dels seus productes o serveis, així com aprenentatge en Google Analytics, per tal de poder veure estadístiques de qui visita el seu web.

També disposaran de correu professional .cat i nocions de configuració del Google My Business, per tal que apareguin al cercador Google i a Google Maps.

Què inclou el paquet digital gratuït?

Per ajudar al petit comerç català a guanyar visibilitat i a estar present també en l’entorn digital, fent més petita l’escletxa digital que existeix entre el petit i gran comerç, la Fundació.cat, conjuntament amb el registrador Entorno Digital, ofereixen un paquet digital que inclou:

  • Un domini .cat
  • Un compte de correu .cat
  • Un web fet amb un constructor a mida
  • Formació gratuïta per a editar el lloc web amb sessions formatives
  • Acompanyament i suport en tot el procés

Degut a la situació d'emergència durant la Covid-19 la Fundació.cat assumeix el cost del primer any ofereix tot l’equipament necessari de manera gratuïta per a ajudar a crear l'espai web amb un equip especialitzat.

A partir del segon any, l'únic que haurà pagar el negoci és un cost del servei de 36 € anuals per tot el paquet digital.

Com donar-se d'alta?

Si detecteu oportunitats entre les persones usuàries del vostre punt TIC, podreu organitzar sessions formatives pels vostres participants amb la Fundació.CAT a través del seu web. 

De igual manera, si sou un Ajuntament, associació i/o entitat vinculada amb el comerç tindreu l'oportunitat de portar aquest programa al vostres municipis. Només cal contactar amb la Fundació .cat i determinar les dates i els detalls de les sessions formatives.

Si voleu conèixer més informació del projecte, veure exemples de pàgines fetes o vídeos tutorials, podeu fer-ho aquí.