La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, a través del projecte m4social i amb la col·laboració de l'Associació SinergiaTIC presenten el projecte SimbiòTIC, per avançar en la transformació digital del tercer sector social.

Bàner sistema CRM
Bàner sistema CRM. Tipus de lletra: Pexels.

Sabies que avui dia només un 25% de les entitats del Tercer Sector disposen d'un sistema de CRM? I que un 62% tenen dificultats per digitalitzar-se a causa de la manca de finançament i recursos per a desplegar eines digitals? El projecte SimbiòTIC vol implantar un sistema de CRM a més d'un centenar d'entitats socials. Un CRM (Customer Relationship Management) és una aplicació que permet centralitzar en una única base de dades totes les interaccions possibles entre una empresa i els seus clients.

Ho impulsa l'entitat SinergiaTIC amb l'objectiu de millorar l'atenció social i la gestió interna de les entitats que formen part del projecte, però també d'altres que es puguin incorporar més endavant. La idea és generar un programari que s'adapti a les necessitats presents i futures de les organitzacions del tercer sector.

Quins avantatges en té?

SinergiaCRM permetrà gestionar des d'un únic espai la captació de fons, les campanyes de comunicació, l'atenció directa amb les persones usuàries, els compromisos de pagament o els registres de subvencions d'una entitat, entre altres funcionalitats. A més, es podrà crear i enviar formularis o enquestes mitjançant el propi aplicatiu.

Això facilitarà que les organitzacions socials puguin tenir una visió integral de la gestió de la seva base social i disposar d'informació actualitzada millorant així la presa de decisions i l'intercanvi de dades. El projecte, compta amb recursos i acompanyament de professionals experts i apostarà per recursos i acompanyament de professionals experts perquè la implantació sigui exitosa.

SimbiòTIC s'ha presentat a la convocatòria de subvencions dels Fons Europeus Next Generation, publicada pel Departament de Drets Socials. Les vuit federacions de la Taula del Tercer Sector i SinergiaTIC s'encarregaran de realitzar aquest procés d'acompanyament i dotar de recursos a les diferents entitats.