En el marc del Dia Internacional de les Noies en les TIC, el Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya ha acollit un acte commemoratiu per a visibilitzar noves referents.

Imatge de nenes
Imatge de nenes. 2024. Tipus de lletra: Xarxa Punt TIC. Llicència: Tots els drets reservats.

El passat dijous 25 d’abril, es va commemorar el Dia Internacional de les Noies en les TIC. La jornada va buscar visibilitzar noves referents i encoratjar les vocacions tecnològiques entre nenes i noies. El Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya va acollir un acte commemoratiu que va comptar amb la participació d’una vintena d’alumnes de 5è de Primària de l'Escola Bernat Metge del Prat de Llobregat i d’una vintena d’alumnes de 5è de Primària de l'Escola Frederic Mistral de L'Hospitalet de Llobregat. En aquest sentit, l’acte commemoratiu va començar amb una benvinguda institucional a càrrec de l’Èlia Soriano, directora executiva de l’Institut Català de les Dones, i de la Liliana Arroyo, directora general de Societat Digital de la Generalitat de Catalunya.

A continuació, la Núria Salàn, autora de l’Enciclopèdia STEAM, va dinamitzar dues activitats amb l’alumnat per a aprofundir en les trajectòries professionals de diverses dones tecnòlogues. En aquesta línia, van formar part de l’acte commemoratiu algunes de les dones tecnòlogues protagonistes de l’Enciclopèdia STEAM, Gemma Marfany, Elisabeth Prats, Teresa Puig, Alícia Sintes i Laura Tremosa, i la il·lustradora de l’Enciclopèdia STEAM, Sandra Uve. La consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge, i la consellera d’Educació de la Generalitat de Catalunya, Anna Simó, van concloure l’acte commemoratiu reivindicant el paper de les dones a entorns tecnològics, les vocacions tecnològiques i les noves referents.