Logotip de CATCert
Logotip de CATCert.

Aquesta formació tindrà una durada de 4 setmanes, amb una càrrega lectiva general de 20 hores. Serà gratuïta i es farà en línia, a través d'e l'aula virtual Moodle de la Xarxa Punt TIC.

El curs està dirigit a aconseguir que els/les participants assoleixin tots els conceptes bàsics relacionats amb la identificació i signatura digital: termes de seguretat, certificats, cicle de vida, validació, aspectes jurídics, signatures... Analitzar i veure els avantatges que ens aporta la identificació i la signatura digital, el marc jurídic que regula el seu ús en l’administració electrònica i practicar els usos dels certificats digitals, des de la sol·licitud i la gestió, fins operacions de signatura, autenticació o xifratge de dades electròniques.

Començarà el 4 d'abril i el termini d'inscripcions estarà obert fin al 28 de març. Si esteu interessats/des podeu enviar un correu electrònic a oficina.tecnica[arrova]punttic.cat i contactarem amb vosaltres per tal de tramitar la inscripció.

 

Següent pas: fer de formador/a

Un cop realitzat aquest curs les persones dinamitzadores estaran preparades per impartir elles mateixes una formació sobre signatura digital adreçada a la ciutadania. Tenen disponible al Moodle de Punt TIC el Curs bàsic d'ús del certificat digital, que pretén mostrar els avantatges del certificat digital personal idCAT i que l'alumnat completi pas a pas el procés d'obtenció i instal·lació del mateix.

La proposta és que els dinamitzadors i dinamitzadores us formeu per tal de poder ser tutors/ores del curs bàsic dirigit a la ciutadania, que podríeu oferir als participants dels punts amb motiu del Dia Mundial d'Internet, el 17 de maig.