El procés de votació per a destacar les persones referents de la Xarxa Punt TIC que optaran als Premis ALL Digital 2022 finalitza amb un total de 500 vots. L'organització europea anunciarà els finalistes el 30 d'agost.

ALL Digital Awards 2022
. Llicència: BY-SA.

Amb l'objectiu de donar visibilitat i fomentar la coneixença de persones destacades de la Xarxa Punt TIC i donar protagonisme a les seves trajectòries i bones experiències en el sector, hem obert un procés participatiu de votacions de candidatures Punt TIC als Premis ALL Digital 2022 que ha finalitzat amb 500 vots.

Les persones més votades han estat: en la categoria de 'Millor dinamitzador/a digital', l'Esther Gibert, del Punt TIC Palau, i la Lluïsa Miralles, del Punt Òmnia de Valls; i en la categoria de 'Millor transformador/a digital 'changemaker', la Mercè Fort, de l'Smartcentre de Santa Bàrbara. Aquestes persones representaran a la Xarxa Punt TIC de Catalunya als premis europeus.

Els ALL DIGITAL 2022 busquen reconèixer els èxits i habilitats digitals de persones i organitzacions d'Europa així com apropar a la ciutadania els beneficis i les oportunitats creades per la transformació digital. Les candidatures s'han de completar en anglès a través d'un formulari en línia a tot tardar el 29 de juliol de 2022. Per a més informació, consulta les bases de la convocatòria.

Millor dinamitzadora digital

Els Punt TIC no tindrien èxit sense les seves persones dinamitzadores, que es troben a la primera línia de la inclusió social digital ajudant a trencar la bretxa digital , fomentant l'esperit crític i l'ús de les noves tecnologies i millorant les seves comunitats digitals.

Les persones que representaran la Xarxa Punt TIC per la categoria de Millor dinamitzadora digital són l'Esther Gibert del Punt TIC Palau i la Lluïsa Miralles, del Punt Òmnia de Valls. En aquesta categoria, les tres persones de totes les finalistes en l'àmbit europeu entraran en una votació pública en línia a l'agost (dates específiques a concretar). L'any 2021, la dinamitzadora Lídia Santiago, del Punt Òmnia Torrelles, va quedar finalista a la categoria de 'Millor dinamitzador/a digital'. Consulta els criteris de selecció, aquí.

Esther Giber

L'Esther és docent TIC i formadora de projectes STEAM. Fa 3 anys que hi és al municipi de Palau-solità i Plegamans i té una experiència àmplia com a dinamitzadora sociodigital en l'acompanyament a les persones en l'àmbit digital.

Coorganitza les trobades #ScratchEdMeetUp BCN, coordinades pel grup ScratchEd de la Universitat de Harvard. La seva experiència professional en el sector social i en atenció al client l'han portat avui dia al món de la docència, vocació que l'apassiona. És docent de matèries STEAM a primària, secundària i claustre. Té estudis en Integració i Educació Social i és la creadora i autora de la pàgina web www.esthergibert.cat.
 

Lluïsa Miralles

La Lluïsa ha estat dinamitzadora TIC del Punt Òmnia Valls durant vint anys. És una de les persones de referència a la Xarxa Punt TIC, per la seva trajectòria professional, el seu caràcter afable i la seva actitud, sempre crítica i constructiva. Ha estat una de les dinamitzadores que millor ha entès i aplicat la coordinació i complementarietat entre les xarxes Òmnia i Punt TIC, participant activament en totes les iniciatives, oferint amb modèstia però sense complexos la seva visió i experiència. Amb motiu de la seva jubilació, va rebre el reconeixement unànime dels companys de professió durant la passada Jornada de Dinamització de la Internet Social.

Millor transformadora digital 'changemaker'

'Changemaker' és un terme encunyat per l'organització d'emprenedoria social Ashoka, que fa referència a aquella persona que desitja un canvi al món i, en reunir coneixements i recursos, fa que aquest canvi passi. Els i les responsables del canvi busquen l'únic canvi que realment importa: el canvi social, esforçant-se per arribar al màxim de persones possible.

Els transformadors digitals són persones compromeses que pretenen transformar la societat amb l'ajuda d'eines i tecnologies digitals. Lideren l'orientació i l'ajust de les iniciatives TIC existents per a l'aprenentatge i la plena inclusió social digital de les comunitats digitals.

La persona més votada a la categoria de Millor transformador digital 'changemaker' ha estat la Mercè Fort, del Punt TIC Santa Bàrbara "Infocentre". En aquesta categoria, un jurat valorarà les candidatures en funció d'un conjunt de criteris i triarà la finalista. Per conèixer els criteris de selecció, pots fer-ho aquí.

Mercè Fort

La Mercè és dinamitzadora del Punt TIC Santa Bàrbara des del 2006 i responsable de l'Smartcentre de Santa Bàrbara. És una persona de referència per a la ciutadania i per al conjunt de la Xarxa Punt TIC per la seva experiència i esperit innovador i emprenedor. Ha impulsat projectes en l'àmbit de la participació ciutadana i de la innovació social digital. Recentment ha assumit un rol destacat en l'impuls de CatSud, el col·laboratori de Tarragona i les Terres de l'Ebre.