Europa té la més baixa participació femenina respecte a l’activitat emprenedora i la paritat de gènere no és el seu fort: només el 30% de tots els fundadors/es inicials d'empreses a Europa són dones. Per a revertir la situació, l'European Young Innovators Forum (EYIF) organitza al maig del 2020 el Women in Entrepreneurship Summit.

Imatge per il·lustrar la notícia sobre el Women in Entrepreneurship
Imatge per il·lustrar la notícia sobre el Women in Entrepreneurship. Autor: Pixabay. 2017. Llicència: BY-SA.

El passat 27 i 28 de juny de 2019 es va celebrar el el Women in Entrepreneurship (WER), un projecte creat per l'European Young Innovators Forum, organització líder en innovació i emprenedoria juvenil a Europa.

Amb l’objectiu d’ajudar les dones fundadores europees a connectar-se amb els principals organismes públics locals, regionals i locals per abordar les barreres en el procés de finançament i crear una forta col·laboració transatlàntica i l'intercanvi de bones pràctiques, al 2020, EYIF organitzarà 3 esdeveniments finals (Roadshow) a París, Varsòvia, Milà i Brussel·les. En aquesta última ciutat, tindrà lloc el Women in Entrepreneurship Summit. A més a més, publicaran un informe sobre les barreres d'accés al finançament a Europa per a dones emprenedores.

Aquests tres esdeveniments anteriors a la cimera seran de caràcter promocional. L'objectiu és convidar els projectes més interessants de totes les ciutats on s'han celebrat i es celebraran esdeveniments durant el 2019 (WWW Roadshow 19) i connectar-los amb inversors potencials d’alt nivell dels EUA i d’Europa.

Els objectius principals del projecte són:

  1. Reunir la principal comunitat WER a Brussel·les amb un perfil destacat Cimera que celebra emprenedoria, innovació i les relacions transatlàntiques.
  2. Reforçar la dimensió transatlàntica aportant líders i representants d’alta reputació inversors dels Estats Units a Brussel·les i crear oportunitats per a més inversió en ambdós costats de l'Atlàntic.
  3. Presentar l'informe sobre les barreres d'accés al finançament per a dones emprenedores a Europa, recomanacions polítiques concretes i bones pràctiques de tots dos la UE i els EUA

Entre agost i desembre, els propers esdeveniments del WWW Roadshow 19 dirigits a 6 ciutats europees per a potenciar l'emprenedoria de les dones seran:

  • Dublín: del 29 al 30 d’agost
  • Copenhaguen: del 19 al 20 de setembre
  • Budapest: del 17 al 18 d'octubre
  • Berlín: A l'octubre (data a concretar)
  • Vilnus: Al novembre (data a concretar)
  • La Haia: Al desembre (data a concretar)