Imatge per il·lustrar la notícia sobre el Women in Entrepreneurship
Imatge per il·lustrar la notícia sobre el Women in Entrepreneurship. Autor: Pixabay. 2017. Llicència: BY-SA.

El passat 27 i 28 de juny de 2019 es va celebrar el el Women in Entrepreneurship (WER), un projecte creat per l'European Young Innovators Forum, organització líder en innovació i emprenedoria juvenil a Europa.

Amb l’objectiu d’ajudar les dones fundadores europees a connectar-se amb els principals organismes públics locals, regionals i locals per abordar les barreres en el procés de finançament i crear una forta col·laboració transatlàntica i l'intercanvi de bones pràctiques, al 2020, EYIF organitzarà 3 esdeveniments finals (Roadshow) a París, Varsòvia, Milà i Brussel·les. En aquesta última ciutat, tindrà lloc el Women in Entrepreneurship Summit. A més a més, publicaran un informe sobre les barreres d'accés al finançament a Europa per a dones emprenedores.

Aquests tres esdeveniments anteriors a la cimera seran de caràcter promocional. L'objectiu és convidar els projectes més interessants de totes les ciutats on s'han celebrat i es celebraran esdeveniments durant el 2019 (WWW Roadshow 19) i connectar-los amb inversors potencials d’alt nivell dels EUA i d’Europa.

Els objectius principals del projecte són:

  1. Reunir la principal comunitat WER a Brussel·les amb un perfil destacat Cimera que celebra emprenedoria, innovació i les relacions transatlàntiques.
  2. Reforçar la dimensió transatlàntica aportant líders i representants d’alta reputació inversors dels Estats Units a Brussel·les i crear oportunitats per a més inversió en ambdós costats de l'Atlàntic.
  3. Presentar l'informe sobre les barreres d'accés al finançament per a dones emprenedores a Europa, recomanacions polítiques concretes i bones pràctiques de tots dos la UE i els EUA

Entre agost i desembre, els propers esdeveniments del WWW Roadshow 19 dirigits a 6 ciutats europees per a potenciar l'emprenedoria de les dones seran:

  • Dublín: del 29 al 30 d’agost
  • Copenhaguen: del 19 al 20 de setembre
  • Budapest: del 17 al 18 d'octubre
  • Berlín: A l'octubre (data a concretar)
  • Vilnus: Al novembre (data a concretar)
  • La Haia: Al desembre (data a concretar)