Ateneu
Ateneu.

Portar aquestes reflexions dins d’un entorn de reflexió per excel·lència com és l’Ateneu, obliga a fer un esforç per argumentar i defensar totes les transformacions que s’estan produint en la nostra societat i que l’ús de les TIC acceleren i posen en mans de la majoria dels ciutadans del nostre país.

El passat 28 de maig, va tenir lloc una nova edició de la tertúlia La Nova Societat del Coneixement en l'Ateneu Barceloní. En aquesta ocasió, sota el títol "Cap on va Internet?", el convidat era Luis Ángel Fernández Germana, periodista científic, professor i consultor en tecnologies de la informació i la comunicació. Actualment, Director del Laboratori de Xarxes Socials d'Innovació i de la revista electrònica d'innovació social Coladepez. Autor, entre uns altres, del llibre “La Història viva d'Internet”.

La tertúlia va estar molt animada a partir de les premisses que va marcar d'inici Luis Ángel Fernández Germana. Va voler deixar molt clar que no es veia en condicions de parlar de quin és el futur d'internet, és impossible predir quins seran les transformacions i el grau del seu impacte en la construcció d'aquest gran espai virtual. Luis Ángel va remarcar que entre les quals ell denomina “lleis" d'internet, la més important té relació amb l'estructura dels seus propis habitants. Des del seu naixement, internet ha anat doblegant els seus habitants cada catorze mesos, fet que configura una relació de 70/30 entre els quals podem denominar novençans i els que poden tenir un estatus de “veterans". Aquesta relació marca de manera clara el funcionament que ha tingut i té internet i que, fins ara, s'ha mantingut.

Aquesta proporció es veurà modificada en els propers anys, a causa de la impossibilitat matemàtica que es mantingui aquesta regla, ja que la majoria de la població mundial ja serà usuària d'internet. A partir d'aquest succés, començarem a experimentar reaccions no conegudes a la Xarxa i difícilment predictibles per desconegudes.

Més informació aquí.