Banner Blog Action Day 09
Banner Blog Action Day 09.

Des de l'any 2007 el 15 d'octubre s'ha convertit en un dia assenyalat per als blocaires compromesos amb les causes socials. És el Blog Action Day, dia en què els blocaires realitzen una acció conjunta a nivell internacional. L'objectiu és que a la xarxa es parli aquell dia en concret d'un tema social i es cregui debat al voltant d'aquest.

Enguany el tema que s'ha triat és el canvi climàtic i es pretén que milers de blocaires d'arreu del món parlin el 15 d'octubre sobre l'amenaça que suposa el canvi climàtic per al nostre planeta i per a nosaltres mateixos. L'any passat aquesta acció va estar dedicada a la pobresa. Hi van participar més de 12.000 blocaires que amb els seus posts van arribar a 14 milions de persones. Enguany es volen superar aquestes xifres.

El procés per participar en aquesta acció conjunta és el següent: Primer de tot, cal registrar el bloc a la plana oficial de la iniciativa i afegir un banner del Blog Action Day al teu bloc. El 15 d'octubre hauràs de publicar un post al voltant del canvi climàtic amb un enllaç a la plana oficial i amb l'etiqueta 1BAD09'.

També hi ha d'altres maneres de participar al Blog Action Day, com per exemple organitzant accions paral·leles que no cal que siguin cibernètiques.