Teletreballadors intercanvien coneixements
Teletreballadors intercanvien coneixements.

En total han sigut 18 teletreballadors/ores que es dediquen a camps ben diferents: informàtica, lletres, distribució, desenvolupament economic, energies renovables, medi ambient, fauna, webs, formació online, il·lustració, disseny gràfic, forestal, turisme rural  i periodisme. La majoria d'ells són autònoms, però també n'hi havia un que està contractat per una empresa.

Cada un dels teletreballadors s'ha presentat, ha explicat en què consisteix la seva activitat i ha destacat un punt fort i un punt dèbil de la seva feina. Hi ha hagut aspectes que per uns eren positius i per altres negatius, com pot ser el fet de poder-se fer l'horari un mateix, de ser el teu propi cap, d'estar a casa, la relació amb els altres per la xarxa, etc.

Com a problemes generals s'han destacat els greus problemes d'infraestructura de telecomunicacions que hi ha a la comarca (Internet, telefonia mòbil...). I com a avantatges el fet de poder viure a la zona que s'ha triat, tant per als que són pallaresos de naixement com per als que ho són d'adopció, i el poder compaginar el teletreball amb d'altres activitats més lúdiques.

Un altre aspecte que ha sortit de forma espontània, que no estava previst, ha estat el paper que té el Punt TIC en la feina i el dia a dia dels teletreballadors/ores. És un punt de referència tecnològic per tots els teletreballadors/ores i valoren molt positivament la formació que s'hi organitza i el grau de sociabilització que representa al trobar altra gent amb condicions laborals similars.

En general, hi ha hagut la demanda de tornar a repetir una trobada similar i la organització d'un curs de gestió d'empresa, però dedicat directament als teletreballadors/ores.