.

El passat 29 de juliol es va realitzar un taller d'iniciació a la robòtica amb el grup d’adolescents del Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) de l'Alta Ribagorça. El taller s'engloba dins un conjunt d'activitats enfocades en el marc de projectes d'innovació social digital.

El taller ha estat una primera sessió enfocada al coneixement del robot mBot, del Kit de Robòtica Educativa dels que ofereix MakeBlock, nocions de programació amb entorns de programació basats en l’Scratch, així com la programació del robot.

El taller ha comptat amb la col·laboració d’una usuària del SIS, qui ha plantejat una activitat en forma de repte, en la qual els nois i noies han programat els robots per a simular com s’haurien de comportar circulant per un circuit en el qual alguns robots són cotxes, i altres vianants, mitjançant els sensors de seguir línies i el d’ultrasons.

Aquesta sessió s'acompanyarà posteriorment amb sessions d'ampliació del robot, així com altres programacions, posant així en pràctica la cultura maker i el pensament computacional entre els més joves.