Haití - Imatge d'Eneko a 20minutos.es
Haití - Imatge d'Eneko a 20minutos.es.

Des que el passat dimarts 12 de febrer Haití va patir el pitjor terratrèmol dels últims 200 anys, diferents països, organitzacions internacionals i ONG s'han mobilitzat per enviar-hi ajuda internacional. L'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) de la Generalitat de Catalunya ha activat els seus convenis d'acció humanitària i ha destinat 205.000 euros a l'emergència d'Haití.

Moltes ONG han fet una crida a la solidaritat i demanen col·laboració econòmica. La Federació Catalana d'ONG per al Desenvolupament, per exemple, ha demanat col·laboració econòmica a totes les persones particulars i institucions públiques per fer front a aquesta emergència humanitària  i ha recordat que també és necessària la pressió política per lluitar contra la vulnerabilitat extrema de les poblacions empobrides. La Federació ha explicat que les ONGD amb molts anys d’experiència aconsellen que la solidaritat es canalitzi a través de donacions en metàl·lic i no en espècies.

 

Per col·laborar econòmicament

Si voleu fer una donació, teniu diferents opcions. Podeu consultar la llista que ha publicat la Federació Catalana d'ONGD amb números de comptes habilitats per ONG per tal de recollir diners per a la tasca que realitzen a Haití.

Metges Sense Fronteres, que porta més de 30 anys treballant a Haití i ha patit també les conseqüències del sisme, ofereix la possibilitat de fer donacions on-line o d'ingressar diners als següents comptes: Banco Santander 0049/1806/95/2811869099; "La Caixa" 2100/3063/99/2200110010; BBVA 0182/6035/49/0000748708. Per a més informació: 902.250.902.

 

Per mantenir-vos informats/des

Tots els mitjans de comunicació estan fent un exhaustiu seguiment de l'última hora d'Haití. Antoni Bassas, corresponsal de TV3 a Washington, s'ha desplaçat a Haití i, a més d'informar per televisió, també ho esta fent de forma personal pel seu Twitter i el seu bloc.

A CanalSolidari.org trobareu reportatges i entrevistes que analitzen amb una visió crítica el que  està passant a Haití.

A haiti.ushahidi.com trobareu informació actualitzada, detallada, mapejada, i construïda de forma col·lectiva sobre què està passant a la ciutat, qui hi està treballant, etc.
Google, a través de la seva iniciativa Google Crisis Response Team està col·laborant amb ONG oferint serveis de geolocalització. Ha creat una pàgina de suport a l'ajuda en Haití, on dona suport a les campanyes de recollida de donacions de diverses organitzacions.