European Maker Week
European Maker Week. Tipus de lletra: European Maker Week. Llicència: Tots els drets reservats.

El moviment maker és el nom que es dona a les persones i col·lectius que desenvolupen productes, solucions i tecnologies úniques i innovadores a través de la filosofia Do It Yourself ("Fes-ho tu mateix") i de la col·laboració mútua. Durant els últims 10 anys aquest moviment ha crescut molt gràcies a la generalització d'Internet, la proliferació de tecnologia lliure - com ara Arduino o Raspberry Pi- i el naixement d'espais com els Fablabs, que han esdevingut punts de trobada i intercanvi de coneixement. De fet, Europa és el continent amb el major nombre d'espais d'aquest tipus i ha estat el lloc de naixement de moltes iniciatives open source. 

L'European Maker Week vol fomentar una educació creativa i innovadora a les escoles de tota Europa i generar sinergies entre les administracions, ciutadans, inversors i el moviment maker local a través dels Fablabs, espais Maker i HackerSpaces. Durant tota la setmana s'han programat tallers, conferències i exposicions de projectes i una conferència inaugural que tindrà lloc a Brusel·les.

A la pàgina web de l'esdeveniment podeu trobar una llista dels esdeveniments programats, geolocalitzats a la ciutat on tindran lloc. A Catalunya, hi ha previstes dues activitats: un taller de disseny Wod-Open a Barcelona i una xerrada sota el títol "Maker, una nova filosofia d'aprenentatge a l'escola" a La Garriga.

Des de l'Oficina Tècnica us animem també a organitzar les vostres pròpies activitats i ubicar-les al mapa de la European Maker Week!