Captura_de_pantalla_del_Dotsub_jishArrels
.

Què és Dotsulogotip de DotSubb

Segons els seus responsables, la idea es basa l'abast potencial de la comunicació global que proporciona Internet en un entorn obert i col·laboratiu. Es pot considerar un dels portals 2.0 per subtitular més populars, per la simplicitat en l'ús i les seves possibilitats com a xarxa social multilingüe.

Podem veure vídeos sobre diferents temes, classificats per gènere, com ara documental, notícies, d'animació o musicals, entre altres. Però també es poden visualitzar per llengua, país o popularitat. Depenent dels permisos per cada vídeo podreu transcriure i traduir multimèdia de tot tipus, tot i no estar registrats.

Com funcionaCaptura transcripció de vídeo GòTIC de Tàrrega

El procés és molt senzill. Fer-se un compte és ràpid i gratuït. Per pujar vídeos, s'ha d'emplenar un breu formulari. Tenim l'opció de fer-ho des del nostre ordinador o des d'una adreça, ja existent a Internet, a l'arxiu flv. Un cop tenim el vídeo a Dotsub, el primer és transcriure'l. Aquí haurem d'ajustar els subtítols a les frases que es vagin escoltant. Les dreceres del teclat fan aquesta tasca més simple. I sobre aquesta transcripció es fa la traducció a altres llengües.

Dotsub permet triar la miniatura, editar els permisos sobre qui pot veure, transcriure o traduir els nostres vídeos, així com importar/exportar arxius de subtitulació en diferents formats (.srt/.stl/.tt/.ass) i ofereix un codi incrustable en altres llocs web, entre altres funcionalitats.

 

Subtitulació de vídeos de dinamitzadors/ores dels Punt TIC

L'objectiu de subtitular  vídeos que publicats en aquest portal és d'una banda, fer-los més accessibles i de l'altra, donar-los una certa projecció fora de l'àmbit lingüístic català. Per veure els subtítols dels vídeos, feu clic al botó CC del reproductor i trieu la llengua. Per col·laborar amb la traducció en altres llengües dels vídeos de Punt TIC a Dotsub, poseu-vos en contacte amb l'Oficina Tècnica.

Enllaços relacionats: